+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Ankara usulü Ay Çöreği nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Ankara usulü Ay Çöreği nasıl yapılır








    Ankara usulü Ay Çöreği

    Malzemeler
    Hamur malzemeleri

    1 paket margarin/teremyağ/zeytinyağlı becel, oda sıcaklığında
    1,5 – 2 su bardağı pudra şekeri
    yarım su bardağı ılık süt
    30gr yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya
    aldığı kadar un
    2 yumurtanın sarısı (üzerine)

    iç malzemeleri:

    2 su bardağı ceviz, dövülmüş
    yarım su bardağı pudra şekeri
    1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 yemek kaşığı süt

    Tarifi

    Mayayı ılık sütte eritin.
    Yumuşak margarin ile pudra şekerini ezin.
    Bir miktar unu şekerli margarinin üzerine dökün.
    Mayayı azar azar ilave edin.
    Aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
    Hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında 1 – 1,5 saat bekletin.
    Bu hamur ekmek hamuru gibi iki katı olmuyor.
    O yüzden kabarmazsa endişe etmeyin.
    Bu arada kuru üzümleri ikiye doğrayın.
    Cevizleri dövün. bunları tarçın, pudra şekeri ve süt ile karıştırın.
    Hamurdan parçalar koparıp enlemesine elips şeklinde açın.
    İçine bir tatlı kaşığı içten koyun.
    Uzun kenarları poğaça yapar gibi kapatın.
    Daha sonra elinizle hafif bastırarak çubuk yapın.
    Daha sonra ay şekli verin. hepsini tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
    Önceden ısınmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.








  2. Betul
    Devamlı Üye





    Ay çöreği Ankara'ya ait bir çörektir. Bu çörek çok lezzetli ve her acıkılan anlarda yenilebilen bir çörek ve ne kadar yenilirse hiç kimseye de dokunmaz güzel bir çörek.




+ Yorum Gönder


ankara usulu ay boreği,  ankara coreği