+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Zeytinli Simit Tarifi Nasıl Yapılır Zeytinli Simit Pişirme Önerileri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Mine
    Devamlı Üye

    Zeytinli Simit Tarifi Nasıl Yapılır Zeytinli Simit Pişirme Önerileri








    Zeytinli Simit Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri

    zeytinlisimit.jpg

    Malzemeler:
    1 su bardağı ılık su
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı süt
    1 adet yaş maya
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 yemek kaşığı sirke
    4,5 su bardağı un
    Simitlerin üzeri için:
    Susam, pekmez
    İçi için:
    Dilimlenmiş zeytin.
    Yapılışı:
    1- 1 su bardağı ılık suyun içinde yaş mayayı ezin ve 1 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırarak 10 dakika kadar bekletin.
    2- Derin bir yoğurma kabına 4,5 su bardağı unu alın. Ortasını açıp maya ve hamur malzemelerinin hepsini ekleyerek yoğurun.
    3- Hamuru toplayıp üzerini bir bez ile örtün. 30 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirin.
    4- Mayalanan hamurunuzu portakal büyüklüğünde bezelere ayırın.
    5- Bezeleri hafifçe unladığınız tezgahta 1 santim kalınlığında açın. Açtığınız hamurun ortasına 2 yemek kaşığı kadar dilimlenmiş zeytin koyun.
    6- Hamuru kenarlarından dikdörtgen olacak şekilde katlayın.
    7- 4 yemek kaşığı pekmezi su ile karıştırın, hazırladığınız simidi önce pekmezli suya sonrada susama bulayın.
    8- Tüm bezelere aynı işlemi uygulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 3-4 santim aralıklarla dizin. Tepside 15 dakika daha mayalanmaya bırakın.
    9- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.


    mutfaksırları







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    simitin yanında peynirde zeytinde süper oluyor birde içinde olduğunu düşünün gerçekten şahane bu tarifi yapmak isteyenlerin öncelikle bu lezzeti bilmeleri gerekir




+ Yorum Gönder