+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Sodalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Mine
    Devamlı Üye

    Sodalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri








    Sodalı Poğaça Tarifi


    Sodalı Poğaça Tarifi.jpg

    Malzemeler:
    1 adet yumurta
    1 çay bardağı süt
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 çay bardağı soda
    1 küp yaş maya (42 gr)
    1 tatlı kalığı tuz
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    4,5 – 5 su bardağı un
    Üzerine sürmek için:
    1 adet yumurta
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    susam ve çörekotu
    Yapılışı:
    1- Yaş mayayı şeker kattığınız sütün içinde eliniz ile ezin. (ben dondurucudan çıkartıp bir kase içinde mikrodalgaya atıyorum eridiği için direk kaba da ekleyebiliyorum)
    2- Yoğurma kabına 3 su bardağı unu alın. Ortasına çukur açıp sütle erittiğiniz mayayı, zeytinyağı, yumurta, tuz ve şekeri ekleyip yoğurun.
    3- Kulak yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyerek yoğurmaya devam edin. 1,5 su bardağı daha yeterli oluyor.
    4- Kaptan kurtulup toplanan hamurun üzerine 1 bez örterek 40 dakika kadar dinlendirin.
    5- Dinlenen hamurdan mandalinadan ufak parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayın, bastırıp arasını açın ve isteğe göre zeytin ya da peynir koyarak kapatın.
    6- 2 cm aralıklarla fırın tepsisine dizin. Üzerine hazırladığınız yumurtalı zeytinyağı karışımını sürün, susam ve çörekotu serperek 10 dakika daha tepside mayalanmaya bırakın.
    7- 180 derece önceden ısıtılmış fırında poğaçalar kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dk kadar pişirin.


    mutfaksırları







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    poça her evin vazgeçilmez hamur işi tabi bir çok tarif var ve asıl önemli olan kabarması ve lezzeti işte sodalı poğaça tarifinde bu sorunlar ortadan kalkıyor




+ Yorum Gönder


sodalı poğaça tarifi,  poğaça,  sodalı poğaça tarifleri,  poğaça nasıl yapılır,  hamur işleri tarifleri,  sodalı hamur