+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Resimli ve Pratik Semizotlu Yufka Böreği tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Resimli ve Pratik Semizotlu Yufka Böreği tarifi








    Resimli ve Pratik Semizotlu Yufka Böreği tarifi


    semizotlu borek.jpg

    Malzemeler :

    6 adet hazır yufka

    2 demet semizotu

    2 baş kuru soğan

    sıvı yağ

    çörekotu veya susam

    Börek Sosu İçin Malzemeler :

    yarım litre süt , 2 adet yumurta , 1 çay bardağı sıvı yağ , tuz ve 1 şişe soda

    Hazır Yufkadan Semizotlu Börek Tarifi Nasıl Yapılır , Yapılışı :

    1- ilk önce semizotunu iyice yıkayıp temizleyelim. Sonra küçük parçalara keselim( isterseniz sıcak suda haşlayalım ve bu suyu dökelim. 2 baş kuru soğanı ince doğradıktan sonra sıvıyağda soğanlar renk değiştirene ve yumuşayana kadar kendi özsuyunu çekene kadar kavuralım. Ya da ince doğranmış ve haşlanmış semizotunu ekleyerek hep birlikte kavuralım ve tuzunu atarak ılınmaya bırakalım.

    Melodi Akçay dan Not : Eğer semizotunun kavurduğunuz tencerede hafif suyu varsa çok az un ilave ederek bu suyu içine yok edebilirsiniz.

    2 – Börek sosunu hazırlayalım.

    3 - Sonra hafif yağlanmış fırın tepsisine isterseniz kol böreği , gül böreği , muska böreği , rulo börek ya da yuvarlak tepsi böreği şekillerinde hazır yufkaların içlerine kavrulmuş semizotunu ve börek sosunu koyarak kalan börek sosunuda üzerlerine sürüp , isterseniz de üzerine 1 şişe soda maden suyu dökerek böreğinizin kabarmasını ve üstünün çıtır çıtır olmasını sağlayarak ve çörek otu , susam serperek 200 dereceli fırında altı ve üstü eşit derecede kızarana kadar pişirin.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    yeşillikler içinde semiz otu gerçekten başka bir sebze çünkü onda olan viteminler gerçekten çok önemli hamur işlerindede denenmesi gereken bir yeşillik




+ Yorum Gönder


semizotlu yufka börek,  semizotlu börek,  semizotu böreği,  semizotlu börek tarifi,  semiz otu boregi,  semizotu böreği tarifi