+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Sarıyer Böreğinin Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Sarıyer Böreğinin Tarifi








    sarıyer böreğinin tarifi kısaca







  2. Diyar
    Yeni Üye





    Sarıyer Böreğinin Yapılışı

    Sarıyer Böreğinin.jpg

    Hamuru için gerekenler;
    4 su bardağı böreklik un
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 çorba kaşığı sirke
    Alabildiğince su

    İç harcı için gerekenler;
    4 soğan
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 çorba kaşığı kuş üzümü (yumuşaması ve şişmesi için sıcak suda bekletin)
    1 tutam maydanoz
    istediğiniz ölçüde sıvıyağ, tuz ve karabiber

    Üzeri için;
    1 yumurta sarısı


    Sarıyer Böreği Tarifi Yapılışı Hazırlanışı Gerekli Malzemeler
    Yapılışı – Hazırlanışı – Tarifi:

    Hamuru hazırlamak için geniş bir karıştırma kabı alın ve unu kaba boşaltın. Tuzu serpiştirin. Ortasını çukurlaştırıp içine sıvıyağı, sirke ve yeteri kadar su ekleyerek hamuru iyice yoğurun.

    İlk olarak soğanları küçük parçalar halinde doğrayın. Sonra dolmalık fıstıkları kızgın yağda kavurun. Fıstıklar bir süre kavrulduktan sonra soğanları da ekleyip yağda kavurmaya devam edin. Biraz sonra da kıymayı ilave edin. Ardından üzerine suda bekletilmiş kuş üzümünü, tuzu, karabiberi ilave edip kısa bir süre daha kavurun.

    Hamuru 2 parçaya ayırarak açın. Üzerine sıvıyağı sürüp bir süre esnemesi için bekletin. Ardından hamuru elinizle esnetin. Üzerlerine ilk sıcaklığı çıkmış iç harcı paylaştırıp rulo yapın. Biraz daha esnettikten sonra önce iki ucunu bir araya getirin, tekrar uçlarını birleştirip yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.





+ Yorum Gönder