+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Çin Böreğinin Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Çin Böreğinin Tarifi








    Çin böreğinin tarifi kısaca







  2. Diyar
    Yeni Üye





    Çin Böreğinin Yapılışı

    çin Böreğinin Tarifi.jpg

    Çin böreği malzemeleri
    1 adet orta boy pırasa
    1 adet orta boy soğan
    1 su bardağı ince kıyılmış lahana
    yarım adet tavuk göğsü
    4 çorba kaşığı soya sosu
    karabiber
    1 adet yufka
    1 adet yumurta akı
    kızarmak için sıvıyağ

    Çin böreği tarifi
    Önce pırasa ve soğanı ayıklayın. Her 2 sebzzeyi, tavuk etini, beyaz lahanayı ince kıyın. Bir tavada 5-6 çorba kaşığı sıvıyağı harlı ateşte kızdırın. Tavuk eti ve sebzeleri birkaç dakika sık sık karıştırarak diri kalacak biçimde kavuru. Soya sosunun yarısını ve biberi üzerine döküp karıştırın ve tavayı ateşten alın. Yufkayı büyükçe üçgenler halinde kesin, içlerine hazırladığınız harcı koyup, 2 parmak eninde olacak şekilde sarın. Çırpılmış yumurta akına batırarak uçlarını yapıştırın. Börekleri kızgın yağa atın sarı renkte kızartın, verevine ikiye kesip tabaklara dizin. Kalan 2 çorba kaşığı soya sosunu üzerine dökerek servis yapın.





+ Yorum Gönder