+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda El Böreğinin Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    El Böreğinin Tarifi








    el böreğinin tarifi kısaca







  2. Diyar
    Yeni Üye





    El Böreğinin Tarifi

    El Böreğinin Tarifi.jpg

    Hamuru için;
    Yarım kilo Un
    1 Yumurta
    1 çay bardağı Sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı Tuz
    Aldığı kadar Ilık su
    İç Malzemesi;
    150 – 200 gr kadar Böreklik Peynir
    Yarım demet Maydanoz
    Kızartmak için;
    Sıvıyağ
    Yapılışı;
    El Böreği
    Tüm hamur malzemelerini karıştırma kabına alın ve suyu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. ( Suyu azar azar eklerseniz kıvamını ayarlamanız daha kolay olacaktır.) Hazırladığınız hamuru 3 e bölün ve her birini sofranızın genişliğinde açarak 1-2 kaşık sıvıyağ döküp yaydırın ve fotoğrafta görüldüğü gibi rulo yaparak yarım saat kadar dinlendirin. Bu arada peyniri ufalayıp maydanozları ince kıyarak karıştırıp börek içini hazırlayın. Dinlenmiş yağlı hamuru 2 parmak genişliğinde kesin ve oklava ile açarak peynirli içten koyup yarım kapatarak uçlarını bastırıp bükün. ( Kızartırken açılmaması gerekir. ) Kızdırılmış yağda hafif kızartın.
    Afiyet Olsun..





+ Yorum Gönder