+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Resimli Otlu Börek Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Resimli Otlu Börek Tarifi








    Değişik Resimli Otlu Börek Tarifi







  2. Ebru
    Devamlı Üye





    Resimli Otlu Börek Tarifi

    LEZZETLİ OTLU BÖREK

    Malzemeler

    ► 3 su bardağı un
    ► 2 çorba kaşığı sıvı yağ
    ► 1 adet yumurta
    ► 1 Çay bardağı su – azar azar eklenecek
    ► 1 çay kaşığı tuz
    ► Yarım su bardağı erimiş tereyağı

    İç Malzemesi

    ► 200 gr. ıspanak
    ► 200 gr ebegümeci
    ► 1 çay bardağı taze soğan
    ► 1 adet kuru soğan
    ► 2 çorba kaşığı sıvı yağ
    ► 1 çay bardağı lor peynir
    ► Tuz, karabiber

    Otlu Börek.jpg

    Otlu Börek Tarifi:


    Un, sıvı yağ, tereyağı, tuz ve yumurtayı yoğurun. Suyu azar azar ekleyerek elinize yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamurunuzu 30 dakika dinlendirin. Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve yufka şeklinde açın. Her katın üzerine yağ sürün. 2. Yufkanın üzerine otlu karışımı dökün
    . Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde açarak ilk iki yufkanın üzerine koyun.
    Kenarlarının açılmaması için, elinizle burgu yapın.
    Üzerine yağ sürerek, 170 derecede altın rengini alana kadar fırınlayın.

    İç Malzemesi

    Küp doğranmış kuru soğanı sıvı yağda soteleyin. Doğranmış ıspanak, ebegümeci ve taze soğan, lor ve baharatları ekleyerek karıştırın ve pişirmeden ocağı kapatın.





+ Yorum Gönder


otlu börek