+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Hamur İşleri Forumunda Tost -Sandviç -Pizza - ve Hamburgerler [Ev usulü, pratik,kolay yemekler] Konusunu Okuyorsunuz..
  1. DereeN
    Devamlı Üye

    Tost -Sandviç -Pizza - ve Hamburgerler [Ev usulü, pratik,kolay yemekler]








    Tost -Sandviç -Pizza - ve Hamburgerler [Ev usulü, pratik,kolay yemekler]


    KarışıK Pizza (1 Tepsi)


    Ayvalık Tostu


    En iyi Tost Tarifi


    Aperatifler


    Ev usulü hamburger


    Mayonezli ton balıklı sandviç


    Peynirli sandviç


    Mantarlı patates


    Sandrella Sandvic


    Ton balikli Sandviç


    Dilli kanepe


    Yumurtalı sandviç


    Klüp sandviç








  2. DereeN
    Devamlı Üye





    [B]

    Portakal soslu tost




    Malzemeler
    • 8 adet 1 cm. kalınlığında baton ekmek dilimi
    • 3/4 su bardağı yağsız süt
    • 1 tam yumurta
    • 1 yumurta beyazı
    • 1 tatlı kaşığı vanilya
    • 1/2 çay kaşığı tarçın
    • 1/2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
    • 1/2 su bardağı portakal suyu
    • 1 yemek kaşığı bal
    • 1 yemek kaşığı mısırunu
    • 1/2 çay kaşığı tarçın
    • 1 yemek kaşığı pudra şekeri (istenirse)


    Tarif
    Fırını 225 derecede ısıtın. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın.

    Bir kasede yumurta, yumurta beyazı, süt, vanilya ve tarçını karıştırın. Ekmek dilimlerini bu karışımın içine sıra ile koyun. Bir yüzü 1 dakika tutup diger yüzü çevirin. İkinci yüz de 1 dakika kaldıktan sonra alıp fırın tepsisine yerleştirin.

    Ekmeklerin bir yüzü kızarana dek (6 dk. kadar) fırında pişirin. Kızardıktan sonra çevirip arka yüzünü de kızartın.

    Bu arada başka bir sos tavasında portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, mısırunu, kalan tarçın ve balı karıştırıp ocakta koyulaşana dek pişirin. Koyulaşıp balonlar oluşmaya başlayınca karıştırarak 2 dakika daha pişirip ateşten alın.

    İsterseniz hazırladığınız tostların üzerine pudra şekeri eleyip sıcak portakal şurubu ile birlikte servis yapın.





  3. DereeN
    Devamlı Üye
    Mexican Pizza


    Tost -Sandviç -Pizza - ve Hamburgerler [Ev usulü, pratik,kolay yemekler]
    Malzemeler
    Kıtır pizza hamuru için:
    • 175 gr un
    • 10 gr yaş maya
    • 3 kahve fincanı ılık su
    • 5 gr tuz

    Domates sos için:
    • 5 domates
    • 1 adet soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 60 gr domates salçası
    • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı kekik

    Üzeri için:
    • 100 gr rendelenmiş mozzarella peyniri
    • 1 Adet tavuk göğüs eti
    • 20 yeşil kokteyl zeytin
    • 1 çay bardağı konserve tane mısır
    • 100 gr mantar
    • 1 çorba kaşığı acı sos

    Tarif
    Bir kapta ılık su, maya, tuz ve şekeri karıştırıp 15-20 dakika bekletin. Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı suyu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 30 dakika bekletin.

    Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Hamurları un serpilmiş bir zeminde merdaneyle 20 cm çapında açın.

    Pizza sosu için; soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Domatesleri rendeleyin. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dakika pişirin. Salçayı ilave edip 5 dakika daha pişirin üzerine kekiğide ilave ettikten sonra Pizza sosunu soğumaya bırakın.

    Tavuk etini haşlayıp süzün ve küp küp doğrayın. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın Zeytinleri dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine hamurları yerleştirip üzerine mozzarella peyniri serpin. Tavuk eti, kokteyl zeytin, mısır, mantar ve acı sosu bir kapta karıştırıp pizzanın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 8-10 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.



    Kolay Sandviç

    Malzemeler
    ½ ekmek
    salam
    domates
    salatalık turşusu
    mayonez
    tuz


    alam ve domatesi yuvarlak dilim yapın. Turşuyu da boylamasına ince dilimleyin ve ekmek arasına yerleştirin. Az tuz serpin ve 1çay kaşığı kadar mayonez yayın.



    Peynirli Sandviç

    Malzemeler
    1/2 çay kaşığı tuz
    50 gr tereyağı
    1/2 çay kaşığı hardal
    2-3 damla acı biber sosu
    2-3 adet salatalık turşusu
    200 gr rende peynir
    3-4 yemek kaşığı süt


    Yemek Tarifi
    Tereyağını ezin. Tuz, hardal, turşu parçalarını ve acılı sosu ilave edip iyice karıştırın. Yumuşak bir karışım için gerektiği kadar peynir ve süt ekleyin..

    Sandviçlerin içine sürün





  4. sen_AY
    Devamlı Üye
    Peynirli baharatlı sandviç



    Malzemeler:
    2 domates
    4 marul yaprağı
    4 baget ekmek (sandviç)
    4 dilim kaşar peyniri
    1 kırmızı dolmalık biber
    2 çorba kaşığı ketçap
    2 çorba kaşığı mayonez


    Nasıl Hazırlanır:
    1) Domatesi yıkadıktan sonra dilimleyin. Marul yapraklarını yıkayıp suyunu süzün. Ekmekleri uzunlamasına ikiye bölün.
    2) Peynirden küçük bir kurabiye kalıbı ile balık şekilleri çıkarın. Biberi ayıklayıp yıkadıktan sonra mikserle püre haline getirin.
    3) Ekmeğin altta kalan kısmına biber püresini sürün. Üzerine marul, domates ve peynir yerleştirin. Ketçap ve mayonez ekleyin. Ekmeğin diğer kısmını üzerine kapatın.


  5. DereeN
    Devamlı Üye
    Hamburger (12 Kişilik)

    Malzemeler
    12 adet hamburger ekmeği
    Yarım kilo orta yağlı kıyma
    1 su bardağı ufalanmış ekmek
    1 çay bardağı süt
    2 çay kaşığı hardal
    1 çay kaşığı karabiber,kırmızıbiber ve tuz
    Yarım demet maydanoz
    1 adet ince doğanmış soğan
    Kızartmak için: Sıvıyağ


    Yemeğin Tarifi
    Bir kabın içinde kıymayı, ufalanmış ekmeği, sütü, hardalı, tuzu, baharatları, ince kıyılmış maydanozu, ince doğranmış veya rendelenmiş soğanı birlikte yoğurun.
    Hazırladığınız kıymadan parçalar koparıp hamburger köftesi yapın ve bol yağda kızartın.
    Köfteleri, hamburger ekmeklerinin içine birer tane yerleştirin. Tost makinesinde 3 dakika kadar ısıtın.
    Arzuya göre hamburgerlerin arasına hardal, mayonez, ketçap ve yeşillik koyup servis yapın.


  6. DereeN
    Devamlı Üye



    hamburger ekmeği için:
    5 su b.un
    1 p.yaşmaya
    2 çorba k.toz şeker
    1 tatlı k.tuz
    1 çay b.süt
    yarım çay b.sıvıyağ
    ılık su

    köftesi için:
    400 gr.kıyma
    1 soğan
    1 yumurta
    1 tutam maydonoz
    tuz,karabiber
    garnitürü için:
    5 patates
    domates
    kıvırcık
    mayonoz
    ketçap

    HAZIRLANIŞI:
    Hamburger ekmeği için; karıştırma kabına 5 su b.
    unu alın.üzerine maya tozşeker, tuz, süt, sıvıyağ
    ekleyin ve alabildiği kadar ılık su ile hamuru
    yoğurun. hazırlanan hamuru 7 bezeye bölün
    ve 30 dk. kadar tepsi mayası gelinceye kadar
    dinlendirin.daha sonra üzerine yumurta sarısı
    ve susam serperek pişirin.diğer taraftan köftesi
    için; kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtanın akını,
    maydanoz, tuz ve baharatı bir kaba alıp yoğurun.
    köfteler hazır olunca yağda kızartın.bu arada orta boy
    patatesleri güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını
    soymadan yuvarlak dilimleyerek önce buharda yarı
    kıvamda pişirin. daha sonra da yağda kızartın.
    hamburger ekmeği, köfte ve patetesler hazırlanınca
    ekmekleri ikiye ayırın, içine köfte kıvırcık,domtes koyun
    üzerine ketçap ve mayonez sıkarak ekmeğin diğer
    yarısını üzerine kapatın. yanında önce haşlanmış
    sonra kızartılmış patateslerle servis yapın.



    Ispanaklı Hamburger


    Malzemeler
    750 gr ıspanak
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    1 baş soğan
    Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı biber
    200 gr kaşar peyniri
    4-5 adet yumurta


    Yemeğin Tarifi
    Hamburger ekmeklerini ortadan eşit şekilde keserek ikiye ayırın. Üzerine tereyağı sürüp fırın tepsisine dizin. lspanakları ayıklayıp yıkayın, irice doğrayın.
    Bir tencereye zeytinyağını koyup ısınınca içine ince kıyılmış soğanı ilave edip hafifçe kavurun. Sonra ıspanakları ekleyin. Bir iki defa karıştırdıktan sonra tuz, karabiber, kırmızı biber koyup ateşi kısarak ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alın.
    Bir kapta kırılmış yumurtaları kaşar peyniri rendesi ile iyice çırparak ıspanaklara ilave edin. Bu karışımı hamburger ekmeklerinin üzerine yerleştirin fırınlayın. Üzerini domatesle süsleyin ve servise sunun.


  7. HARBİKIZ
    Moderator
    PEYNİRLİ KURU POĞAÇA Malzemeler :
    2 bardak un
    5 çorba kaşığı margarin
    2 adet yumurta sarısı
    1 adet yumurta akı
    1/2 demet maydanoz
    150 gr. beyaz peynir
    Tuz

    Hazırlanışı :
    Unun ortasını havuz gibi açın ve yumurta sarılarını, margarini, tuzu ve azar azar olmak üzere 5 çorba kaşığı soğuk suyu ilave edin ve bunları hamur yapın.

    Elde edilen hamurun üstüne iki elle basarak ovun, yuvarlayın, 30 santim kadar uzattıktan sonra bunu 8 eşit parçaya kesin ve kesilen her bir parçayı önce top gibi yuvarlayarak sonra da üstlerine bastırarak yassılttıktan sonra içi hafifçe unlanmış bir tepsiye sıralayın. Üzerine hafif nemli bir bez örterek yarım saat kadar dinlendirin

    Yarım saat sonra bunları teker teker alarak alt ve üstlerini hafifçe unlayın ve her unlanmış hamurun üstüne avuçla bastırarak bunlara aşağı yukarı bir çay bardağı çapında yuvarlak şekil verin. Sonra ortalarına çatalla ezilmiş ve içine 1 yumurta akı ve kıyılmış maydanoz katılmış beyaz peynir koyun ve hamurların bir uçlarını içlerin üzerine kapayın, diğer uçlarıyla birleştirin ve iki ucun üstlerini hafifçe bastırarak hamurların her iki uçlarını birbirlerine yapıştırın. Sonra da bunları içi hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamurların üstlerine bir fırça ile yumurta sarısı sürdükten sonra orta kuvvetteki fırında 30 dakika pişirin ve tabağa alarak servis yapın.


+ Yorum Gönder