+ Yorum Gönder
Hayvanlar Alemi ve Hayvancılık Üretim ve Bilgiler Forumunda Arıcılıkta Balın Bileşimi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Arıcılıkta Balın Bileşimi








    Arıcılıkta balın bileşimi ile ilgili bilgi


    Balın bileşimi, üretimin yapıldığı yöredeki bitki türlerine ve üretimin yapıldığı zamana göre değişmektedir. Ancak genel ortalama olarak balın %80'i değişik şekerlerden %17'si sudan meydana gelir. Geri kalan %3'lük kısım başta enzimler olmak üzere, balı bal yapan ve balı değerli kılan maddelerden oluşur. Balın bileşimini oluşturan maddelerin % ortalama değerleri aşağıda verilmiştir.

    %

    Su 17.20

    Şekerler 79.59

    Früktoz (Meyve Şekeri) 38.19

    Glikoz (Üzüm Şekeri) 31.28

    Sakkaroz (Çay Şekeri) 1.31

    Maltoz (Disakkaritler) 7.31

    Yüksek Şekerler 1.50

    Asitler 0.57

    Protein 0.26

    Kül 0.17

    İz Elementler 2.21

    Pigmentler

    Tat ve Aroma Maddeleri

    Şeker Alkolleri

    Teninler

    Enzimler

    Vitaminler








  2. Meryem
    Bayan Üye





    A.B.D'de, 490 bal örneği ile yapılan analizler sonucu elde edilen ortalamalara göre, balın bileşiminde % 80 civarında şeker olduğu görülmüştür




+ Yorum Gönder