+ Yorum Gönder
Okul ve Eğitim ve Her Telden Eğitim Konuları Forumunda Rafinasyon nedir, Hangi İşlemlerde Kullanılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Rafinasyon nedir, Hangi İşlemlerde Kullanılır








    Rafinasyon nedir, Hangi İşlemlerde Kullanılır




    Bazı yağlarda (zeytin yağı gibi) yağın içerdiği özel koku ve aroma arzu edilirse de, genel olarak ham yağda bulunan renk ve koku maddelerinin, yabancı maddelerin, mumlar, proteinli maddeler, reçineli maddeler, gliserin ve yağ benzeri maddelerin yağlardan uzaklaştırılması, fazla serbest asitliğin giderilmesi istenir. İstenmeyen maddelern yağlardan uzaklaştırılarak yağların saflaştırılmasına rafinasyon denir. Rafinasyon aşağıdaki işlemleri kapsamaktadır.

    - Yapışkanlık maddelerinin giderilmesi (Degumming)

    - Safsızlıkların çöktürülmesi ve asitlerin giderilmesi (Refining)

    - Yağın renginin açılması (Bleaching)

    - Koku alma (Deodorization)

    - Vinterizasyon

    Kaynak: “Gıda Bilimi ve Teknolojisi”, Prof. Dr. Zeki ERTUGAY, Prof. Dr. Adem ELGÜN, Prof. Dr. Ahmet KURT, Prof. Dr. H. Yusuf GÖKALP, Erzurum-1994.


    2


    Önceki Konu Sonraki Konu


    Rafinasyon nedir? konusunu beğendiniz mi? Oylayın

    Gıda ve Beslenme Konusunda Diğer Başlıklar

    Ramazanda sağlıklı beslenme önerileri
    Şişmanlık şeker riskini arttırır mı?
    Kaynamış su arınmış mıdır?
    Kronik alkoliklerin vitamin düzeyleri
    Obezite ve çok düşük kalorili diyetler
    Gıda zehirlenmelerine neden olan etmenler nelerdir?
    İçme suyunun dezenfeksiyonunun amacı nedir?
    Gıda güvenliğinin sağlanmasında başlıca nelere dikkat edilme¬lidir?
    İnsani tüketim amaçlı sularda herhangi bir kirlilik şüphesi duru¬munda nereye müracaat edilmelidir?
    İlaçlar ve vitamin








  2. Acil

    Rafinasyon nedir, Hangi İşlemlerde Kullanılır isimli yazıya yorum yazın.





  3. Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder