+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve İçecek ve Çorba Tarifleri Forumunda Taze Bezelye Çorbası nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Serap Yaman
    Timin Cadısı

    Taze Bezelye Çorbası nasıl yapılır








    Taze Bezelye Çorbası nasıl yapılır. Taze Bezelye Çorbası tarifi


    Malzemeler :

    1 su bardağı iç bezelye
    3-4 dal taze soğan
    2 çorba kaşığı margarin
    2 çorba kaşığı un
    2 adet kabak
    8-10 adet taze fasulye
    10-12 su bardağı et suyu
    2 çorba kaşığı pirinç
    1 adet yumurta sarısı
    1 su bardağı süt
    Yeterince tuz, karabiber ve kuru nane
    Tarif :

    Soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayınız.
    Kabakların üzerlerini kazıyıp, yıkadıktan sonra küçük küpler halinde kesiniz.
    Fasulyeleri ayıklayıp küçük parçalara bölünüz.
    Margarini tencerede eritip unu ekleyiniz ve 1-2 kere karıştırdıktan sonra soğanları ilave ediniz.
    Un pembeleşinceye kadar kavurunuz.
    Bezelye, doğranmış kabak ve fasulyeyi ekleyiniz.
    2-3 dk. daha kavurup suyunu ilave ediniz.
    Kısık ateşte tüm sebzeler yumuşayana kadar kaynatınız.
    Süzgeçten geçirin ve tekrar ateşe alıp pirinci ekleyiniz.
    Pirinç pişene kadar yaklaşık 15 dk. kaynatınız.
    Bir kasede yumurtayı çırpıp sütü ilave ediniz.
    Sıcak çorbadan azar azar ekleyerek karıştırınız.
    Sütlü yumurta karışımının sıcaklığı çorba ile aynı seviyeye gelince sürekli karıştırarak çorbaya ilave ediniz.
    Tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım kaynatınız.
    Haşlanmış bezelye taneleri ve kruton ekmekle süsleyip sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
    NOT : Kruton ekmek yapmak için ; bayat ekmek içlerini küp şeklinde kesip yağda kızartınız.







  2. Ziyaretçi





    Bezelye Çorbası

    Bezelye çorbası malzemeleri
    ■3 çorba kaşığı margarin
    ■3 çorba kaşığı un
    ■1 bardak süt
    ■Yarım kilogram konserve iç bezelye
    ■Yeteri kadar tuz ve karabiber
    ■6 bardak su veya et suyu



    Bezelye çorbası tarifi

    Bezelyelerin suyu süzülür, yıkanır ve kevgirden geçirilerek püre haline getirilir. Margarin ve un ateşte pembeleştirilip azar azar süt konur. Tuz, karabiber, bezelye püresi ve su katılarak bir süre ateşte tutulur. Üzeri dereotu ile süslenip krutonla birlikte servis yapılır. 6-8 kişiliktir.




+ Yorum Gönder