+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve İçecek ve Çorba Tarifleri Forumunda Ekşili Çorba-Yemek Tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. RüzgarGülü
    Devamlı Üye

    Ekşili Çorba-Yemek Tarifleri








    Ekşili Çorba


    MALZEMELER
    1 su bardağı kırmızı mercimek
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1/2 su bardağı buğday yarması
    2 diş sarmısak, dövülmüş
    1 çorba kaşığı tuz
    1/2 kg semiz otu
    8 su bardağı su
    kuru nane
    kırmızı biber
    1 limonun suyu

    HAZIRLANIŞI
    Sekiz su bardağı suya bir çorba kaşığı tuz atıp, kaynatın. Kaynayınca içine mercimek ve yarmayı katıp, bir saat kadar pişirin. Daha sonra buna ayıklanmış semiz otu, salça, nane, kırmızı biber ve limon suyunu ilave edip, 10 dakika daha kaynatın. İki diş dövülmüş sarmısağı da kattıktan sonra servis yapın.









  2. Harbi @ kız
    Bayan Üye





    Ekşili Köfte Çorbası


    Malzemeler

    Bir Su Bardağı Yoğurt
    1 Çorba Kaşığı Tepeleme Un
    1 Yumurta
    5-6 Su Bardağı Soğuk Su
    Tuz ( Ilındıktan sonra katılır…)
    5 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

    [Ekşili Köfte Çorbası]

    Köftesi

    250 gr Kadar Kıyma
    1 Bardak Pirinç
    1 Çay Kaşığı Tuz
    Yeterince Karabiber, Nane

    Yapılışı

    Önce köftesinden başlanarak, çorbanın yapımına başlanır.
    Köfte malzemeleri bir arada karılarak, yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler elde edilir.
    Derince bir tencereye 6 su bardağı soğuk su alınır. Kaynamaya başladığında, köfteler hafifçe içine ilave edilir.
    Bazı yerlerde köfteler önce unlanır, fazla unları silkelenerek tencereye kaynamak üzere eklenir.
    Bir başka kapta, yoğurt, un ve yumurta çırpılır. Yavaşça yedirerek, içinde köftelerin kaynamakta olduğu sudan 1-2 kepçe karıştırılarak bu karışıma ilave edilir.
    Bu terbiye işlemini hızlı yaparsanız, karışımın içindeki yumurtanın hızla pişmesine, dolayısıyla terbiyesinin kesilmesine sebep olursunuz.
    Terbiyesi verilmiş karışımı, yeniden köftelerin olduğu tencereye ilave edip, kısık ateşte 15-20 dk. daha, ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin.
    Ilındıktan sonra sonra tuzunu ilave edin. Nane ve karabiberi yağda yakıp, çorbanın üzerine gezdirerek servise alın




+ Yorum Gönder