+ Yorum Gönder
Dünya Tarihi ve İnanç ve Kültür Forumunda Çin' de Çay Kültürü Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Çin' de Çay Kültürü








    Çin' de Çay Kültürü

    Çin' de Çay Kültürü Hakkında Bilgi

    Çay, içecek sayılmadan önce uzun zaman ilaç olarak kullanıldı Çin'de ilaç dışında içecek olarak kullanılmaya başlandığı ilk dönemler 4 ve 5 yüzyıl olmuştur O zamanki çay çayın hazırlanmasına baktığımızda büyük farklılıklar olduğunu görmekteyiz:

    Yapraklar buhardan geçirilip, havanda ezildikten sonra bir kapta toplanır İçine pirinç, zencefil, tuz, portakal kabuğu, baharat, süt ve isteğe göre soğan katılıp kaynatılır'
    Günümüzde bu adet Tibetliler ve bazı Moğol kabilelerinde devam etmektedir
    8 yüzyıl kaynaklarında Çinlilerin iyi bir çay yaprağını şöyle tanımladıklarını görmekteyiz:
    'Tatar atlılarının çizmeleri gibi kara, güçlü bir öküzün boynuzları gibi kıvrımlı, tatlı bir meltemin dokunduğu göl kadar parlak'
    Çinlilere göre çay, küçük fincanda soğumadan içilmeli ve hemen yenilenmelidir Hem rahatça içebilmek, hem de içerken içtiği çayı görerek manevi bir haza kavuşmak için fincanların geniş ağızlı olanları tercih edilir
    Aynı yaprağı defalarca demleme olayı Çin'de yaygın olup, bunu bir sanata dönüştürmüşlerdir.








  2. Acil

    Çin' de Çay Kültürü isimli yazıya yorum yazın.





  3. Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder