+ Yorum Gönder
Dünya Tarihi ve İnanç ve Kültür Forumunda Azerbaycan yemek kültürü nasıldır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Azerbaycan yemek kültürü nasıldır








    azerbaycan yemek kültürü nasıldır kısaca







  2. Ebru
    Devamlı Üye





    Azerbaycan yemek kültürü nasıldır

    AZERBAYCAN'NIN YEMEK KÜLTÜRÜ

    Avrupa ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş hem de bu mutfaklardan etkilenmiştir. Ayrıca Azeri mutfağı yörelere göre de farklılıklar gösterir. Azerilerin zengin mutfaklarında o kadar çok yemek çeşidi vardır ki:

    Dovga: ince kıyılmış ıspanak, dereotu, kişnişli yoğurtlu çorba.

    Bakü Pitisi: koyun eti, nohut, patates, soğan ve sumakla hazırlanan güveç.

    Bastırma koyun kebabı: Koyun eti şişlere takılacak şekilde doğranarak ince ince doğranmış soğan ve baharatla bekletildikten sonra şişlere takılarak, kömürde pişirilir. Fevkalade lezzetlidir.

    Tike pilav: koyun eti, hindi eti ve av kuşları etiyle de yapılır.

    Şüyüd pilav: dereotunun eşlik ettiği, tencerenin dibine hamur açılıp, üzerine pilav dökülerek pişirilir.

    Sebzeli pilav: yine altına hamur yapılarak, üzerine et ve ıspanak, kuzu kulağı gibi sebze ilaveleriyle hazırlanır.

    Hamur İşleri

    * Düşbere
    * Xemiraşı
    * Gürze
    * Kuymak
    * Firni
    * Süzme xingal

    Salatalar

    * Soyutma
    * Khazar salatası
    * Azerbaycan salatası
    * Yeşillikler
    * Fasulye fisindjan

    Çorbalar

    * Umac
    * Piti
    * Köfte - bozbaş
    * Turşu sıyık
    * Parça - bozbaş
    * Tavuk çorbası
    * Pelmeni
    * Haş(Kelle paça)
    * Sulu xingal
    * Dovğa
    * Ayran - doğramaç
    * Hamuraşı
    * Balva





+ Yorum Gönder


azerbaycan kültürü nasıldır