+ Yorum Gönder
Dünya Tarihi ve İnanç ve Kültür Forumunda Güney kore yemek kültürü nasıldır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Güney kore yemek kültürü nasıldır








    güney kore yemek kültürü nasıldır kısaca







  2. Ebru
    Devamlı Üye





    Güney kore yemek kültürü nasıldır

    GÜNEY KORE YEMEKLERİ


    Önce pirinç iyice yıkayın. Suda yarım saat bekletırse daha iyi olur.
    Bir tefron tavada iki bardak pirinçe iki buçuk bardak su döküp harlı ateşe konup kaynatın.
    Pilav kaynayınca orta ateşe indirip pişirin.
    Pirinç tadını bakarak tam pişimediyse küçük ateşte tencere kapağı açmadan bir az daha pişirin(demleme gibi..)

    Not: Kore pilavına su ve tuz konmaz.

    Kore Pilavi.jpg

    1 Adet Levrek
    1 Adet Domates
    2-3 Adet Yeşil Biber
    1 Çay Kaşığı Tuz
    Yarım Çay Kaşığı Karabiber
    Yarım Çay Kaşığı Kimyon
    1 Yemek Kaşığı Kekik
    2 Yemek Kaşığı Tereyağı

    Levreği fileto halinde kullanırsanız kolaylık olacaktır. Öncelikle fileto bile olsa balığın üzerinde kılçık olup olmadığını kontrol edin. Daha sonra uzunlamasına ortadan ikiye bölerek ince ince doğrayın. Balığı unsuz kızartacağınız için tavada zaten parçalanacaktır. Bu nedenle çok ince doğramanıza gerek yoktur. Tavaya iki yemek kaşığı kadar tereyağını koyarak hafif eriyince balıkları da tavaya alın. Biberleri incecik kıyarak tavaya ilave edin. Bir iki kere çevirin. Domatesi incecik kıyarak tavaya alın ve bütün malzemeleri birlikte pişirin. Tavadaki malzemeleri sürekli karıştırın. Bu sırada irice kalan balıklar da zaten minik parçalara bölüneceklerdir. Domatesler ve biberler de piştikten sonra tüm malzemelere tuz, karabiber ve kimyon serpin. Karıştırarak bir süre daha pişirin. Bütün malzemeler suyunu çekip piştikten sonra kekiği serpiştirerek ocağın altını kapatın ve yemeği sıcak olarak servis edin.

    Malzemeler:

    1 kase ince kıyılmış beyaz lalana
    Yarım tatlı kaşığı tuz
    2 diş sarımsak
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    2 çorba kaşığı sirke

    Hazırlanışı:


    Lahana tuzla, solana kadar ovulur. Üzerine dövülmüş sarımsak ve diğer malzemeler eklenir, iyice karıştırılır. 1 saat buzdolabında dinlendirilir. Servis tabağına aktarılır. Et yemeklerinin yanında, garnitür olarak servise sunulur

    kimcim.jpg





+ Yorum Gönder