+ Yorum Gönder
Dünya Tarihi ve İnanç ve Kültür Forumunda Hatay yemek kültürü nasıldır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Hatay yemek kültürü nasıldır








    hatay yemek kültürü nasıldır kısaca







  2. Ebru
    Devamlı Üye





    Hatay yemek kültürü nasıldır

    ŞEYH MUALLA

    MALZEMELER

    5 adet kırmızı biber
    1 kg. yerli patlıcan
    5 adet soğan
    1,5 su bardağı zeytinyağı
    8 diş sarımsak
    500 gr. domates
    1 kahve fincanı nar ekşisi
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    1 demet maydanoz
    Tuz

    YAPILIŞI

    Soğan ve yeşil biber piyazlık doğranır. Sarımsak ve domatesler soyularak doğranır. Haşlanmış nohut ve nar ekşisi ilave edilerek hepsi birlikte karıştırılır. Diğer taraftan patlıcanlar alacalı şekilde bir parmak kabuk bırakılarak soyulur. Baş kısımları ayrılmamak şartı ile dilimlenir. Biraz güneşte veya tuzlu suda bir saat bekletilerek acılığı alınır. Kurulanıp zeytinyağında hafif kızartılır. Dilimlerin arasına hazırlanmış olan harç doldurulur. Üstüne kalan zeytinyağı ve bir bardak su ilavesiyle hafif ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra maydanozla servis edilir.

    şeyh mualla.jpg

    HETTÜŞ

    160 gr (1 bağ) semizotu
    50 gr (2 dilim) bayat ekmek
    240 gr (2 adet) domates
    80 gr (1 küçük) kuru soğan
    10 gr (1 tatlı kaşığı) sirke
    20 gr (2 tatlı kaşığı) zeytinyağı
    10 gr (1 tatlı kaşığı) limon suyu
    Tuz

    Semizotları yaprak yaprak ayıklanır. İnce doğranan soğan ve küçük bölünmüş ekmekler, sirkeyle karıştırılır. Küçük doğranmış domatesler ve bütün olarak bırakılmış semizotu yaprakları harmanlanır. Zeytinyağı, tuz ve limon suyu ilave edilip servis tabağına alınır.

    Hettus.jpg





+ Yorum Gönder