+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Kebap & Salatalar Forumunda Patates Püreli Köfte (Fırında) Tarifi Kebab Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. NAZLI
    Bayan Üye

    Patates Püreli Köfte (Fırında) Tarifi Kebab Tarifi








    Patates Püreli Köfte (Fırında) Tarifi



    • 500 gr kıyma
    • 3 dilim bayat ekmek
    • 3 diş sarımsak
    • 2 soğan
    • 1 kilo patates
    • 3 domates
    • 10 tane sivri biber
    • 1 çorba kaşığı salça
    • 1 fincan sıvıyağ
    • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • Tuz

    1 - Kıymanıniçine bayat ekmek, rendelenmiş soğan ve sarımsak, tuz, kırmızıbiber, karabiber ilave edilip iyice yoğrulur. Yağlanmış fırın tepsisine 1 santim kalınlığında yayılır. Üzerine dilimlenmiş domates ve biberler sırayla yerleştirilir.
    2- Diğer tarafta haşlanmış patatesin kabukları soyulup rendelenir. Tuz ilave edilip, karıştırılıp püre haline getirilir. Tepsideki domateslerin üzerine yayılır.
    3- Ayrı bir kapta salça 1 çay bardağı su ile karıştırılıp yağ da ilave ettikten sonra bir taşım kaynatılır. Patatesin üzerine dökülüp kızgın fırına verilir.








  2. Gulee
    Devamlı Üye





    Patates Bonzai


    Malzemeler
    15 adet taze patates
    3 adet kıvırcık salata
    4 adet kırmızı turp
    Yarım demet dereotu
    1 adet limon
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Patatesi haşlayıp kabuğunu soyun. Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu çırpıp ılıkken patatesin üstüne dökün.



    Turp ve salatalığı doğrayıp servis tabağının altına dizin. Üstüne patatesleri sıralayın. Dereotuyla süsleyip servis yapın.




  3. HAYAT
    Devamlı Üye
    Patates Püresi Tarifi
    500 gr süt

    8-9 adet orta boy patates

    Tuz,karabiber

    3 corba kasigi margarin Mutfak: Türk
    Süre: 20-40dk
    Servis: 4-6
    Zorluk: Kolay
    Patatesler haşlanır,çatal ile ezilir,püre haline getirilir ve tuz eklenir.

    Bir tencerede püreye süt yedire yedire eklenir.Süt karışımlı patates püresini yavaş ve kısık ateşte karıştırlarak 9-10 dk daha pişirilir. Margarin eklenir ve karistirilir.Koyu bir kıvama gelmiş olması gerek.Eğer çok sulu istenirse biraz daha süt ilave edilir.




+ Yorum Gönder