+ Yorum Gönder
Bölge bölge Türkiye ve Marmara Bölgesi Forumunda Marmarada Yetişen Tarım Ürünleri Hangileridir Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Marmarada Yetişen Tarım Ürünleri Hangileridir








    Marmarada Yetişen Tarım Ürünleri
    Buğday: Trakya’da Ergene Bölümü’nde yoğun olarak yetiştirilir. Bölge, üretimde İç Anadolu’dan sonar 2. sırada yer alır.
    Ayçiçeği : Tohumlarından yağ elde etmek için yetiştirilir. Türkiye üretiminin % 80 ini bu bölge karşılar. Ergene ve Güney Marmara Bölümleri’nde ekimi yoğunlaşır.
    Şekerpancarı : Trakya, Güney Marmara ve Adapazarı ovalarında ekim yapılır.
    Tütün : Bölge, Türkiye üretiminde 3. sırayı alır. Bursa, Balıkesir, Adapazarı’nda ekimi yoğunlaşır.
    Mısır : Bölge, üretimde Karadeniz’den sonra 2. sırayı alır. Adapazarı ve Bursa önemli ekim alanlarıdır.
    Pirinç : Meriç ovalarında ekimi yoğunlaşır. Edirne bölge üretiminde ilk sırayı alır.
    Şerbetçi otu : Bira sanayinde tad ve koku verici olarak kullanılır. Bilecik Yöresi’nde ekimi yapılır.
    Zeytin : Güney Marmara Bölümü’nde Gemlik ve Mudanya Yöresi’nde üretimi yoğunlaşır. Bölge, üretimde Ege’den sonar 2. sırayı alır. İri kalitede sofralık zeytin yetiştirilir.
    Dut : Bölgede ipek böceği yetiştiriciliğine bağlı olarak dutçuluk önem taşır. Bursa, Balıkesir, Bilecik Yöresi’nde yoğun olarak yetiştirilir.
    Meyve : Bursa Yöresi’nde yoğun olarak yetiştirilir. Şeftali, kiraz, çilek, kestane ve üzüm başlıcalarıdır.
    Sebze : Bursa ve Adapazarı ovalarında yoğun olarak yetiştirilir. Domates, patates, sarımsak, soğan, patlıcan, kabak, biber başlıcalarıdır.







  2. Eleman
    Devamlı Üye





    Marmara bölgesinde pek çok tarım ürünü yetiştirilmektedir. Marmarada buğday, ayçiçeği, şeker pancarı, tütün, mısır, üzüm, zeytin, dut, şerbetçi otu, pirinç ve meyve ve sebze yetiştiriciliği de yapılmaktadır.




+ Yorum Gönder