+ Yorum Gönder
Okul ve Eğitim ve Meslek Rehberi Forumunda Aşçılık Hakkında Tüm Bilgiler Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Aşçılık Hakkında Tüm Bilgiler








    Aşçılık Hakkında Tüm Bilgiler

    Aşçılık Hakkında Bilgiler

    Lokantalarda, konaklama yerlerinin toplu yemek yenen özel veya resmi kurumların mutfaklarında, yemek fabrikalarında çalışma olanağı bulabilirler.

    Programın Amacı:Aşçılık programının amacı toplu yemek yenilen yerlerde yiyecek hazırlama ve mutfak yönetim alanında çalışacak elemanları yetiştirmektir.

    Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Aşçılık programında besin bilimi, gıda bilimi, yiyecek hazırlama ve standart geliştirme, besin hijyeni, dünya mutfaklarından örnekler, mutfak yönetimi ve denetimi gibi dersler okutulmakta ve uygulama yaptırılmaktadır.

    Gereken Nitelikler: Aşçılık programında okumak isteyenlerin tad ve koku duyumları gelişmiş, düzenli çalışma alışkanlığına sahip, dikkatli ve titiz kimseler olmaları gerekir. Yaratıcılık meslekte başarıyı artırıcı bir özelliktir.

    Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Aşçılık programını bitirenlere "Aşçılık Meslek Elemanı" ünvanı verilir. Aşçılar çalıştıkları kurumun mutfağından yemek listesini hazırlama, gereken malzemenin alınmasını, alet araç ve gereçlerin bakımını ve yiyeceklerin belli bir plana göre yapımı için diğer çalışanları görevlendirme gibi işleri yürütür. Hazırlanan yiyeceklerin kalitesini denetler ve zevke uygun şekilde sunulması için gerekenleri yapar.

    Çalışma Alanları:Aşçılar lokantalarda, konaklama yerlerinin, toplu yemek yenen özel veya resmi kurumların mutfaklarında, yemek fabrikalarında çalışma olanağı bulabilirler. İyi yetişmiş yaratıcı aşçılar kolaylıkla yüksek ücretli iş bulabilmektedirler.








  2. Nesrin
    Devamlı Üye





    Aşçılık yapan biri lokanta veya restorantlar da çalışırlar. belli bir menü hazırlayan iş yeri ,menüdeki yiyecekleri aşçılara yaptırırlar. aşçılar bizim yememiz gereken besinleri en güzel şekilde hazırlayan kişilerdir. ayrıca mutfağa gelen yiyecekleri de aşçılar denetlerler.




+ Yorum Gönder