+ Yorum Gönder
Ziraat ve Tarım ve Meyve ve Sebze Forumunda Kayısı yetiştiriciliğinde gübreleme Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Sariya
    Devamlı Üye

    Kayısı yetiştiriciliğinde gübreleme








    KAYISI YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME

    Kayısı yetiştiriciliğinde gübreleme hakkında bilgi

    Kaysıda azot noksanlığında yapraklar kısa ve sarımsı yeşil renkli olurlar. Dallar ince gelişirler. Genellikle çiçek bol olmakla birlikte, meyve sayısı az ve meyveler küçük olur.

    Kaysıda bor noksanlığında meyvelerinde kahve renkli lekeler veya mantarımsı doku oluşur. Bazı durumlarda meyvelerde çatlama ve büzülme görülebilir. Olgunlaşma gayri nizami olur.

    Meyve ağaçlarının hepsinde çinko noksanlığının tipik belirtisi, daralmış, küçülmüş yapraklar ve rozet oluşumudur. Bu ölçümün nedeni ise boğum araları uzunlukları oldukça kısalmış olmasıdır. Yaprak kenarları bazen dalgalı bir hal alırlar. Yaprak yüzeyin de damar kenarları yeşil kalmak üzere, damar aralarında sari mozaik şeklinde lekeler oluşur. Noksanlık çok şiddetli değilse sadece yaprakları etkiler, sürgün gelişimi normal devam eder. Ancak noksanlık şiddetli ise sürgün gelişimi tamamen durur. Sürgünlerde meyve tomurcuğu sayısı azalır veya tamamen yok olur. Taş çekirdekli meyvelerin meyve etlerinde kararmalar görülür.

    Kiraz, kaysı ve şeftali gibi taş çekirdekli meyve ağaçlarında potasyum noksanlığı yapraklarda kıvrılma ve kırmızımsı kahve lekelerle beliren simptomlara neden olur. Sürgün uçlarında ölme, zayıf çiçek ölçümü ve normalden küçük meyveler olur.








  2. Nesrin
    Devamlı Üye





    Kayısı meyvesi çok güzel ve tatlı bir tadı olan bir meyvedi.r bunun dışında bilimsel olarak da kanıtlanmış olan insan sağlığına bir çok yararı dokunmaktadır. bunun dışında bu kayısı meyvesi ağaç da yetişen ve dikenli tüysüz bir meyvedir.




+ Yorum Gönder