+ Yorum Gönder
Ziraat ve Tarım ve Meyve ve Sebze Forumunda Kayısı yetiştiriciliğinde seyreltme Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Sariya
    Devamlı Üye

    Kayısı yetiştiriciliğinde seyreltme








    KAYISI YETİŞTİRİCİLİĞİNDE SEYRELTME

    Kayısı yetiştiriciliğinde seyreltme hakkında kısa bilgi

    Kayısılarda seyreltme daha çok sofralık olanlarda yapılır. Kurutmalık olanlarda yapılmaz
    Seyreltme meyve iriliğini artırır, meyvelerin dallarda ve ağaçlar üzerinde iyi bir şekilde dağılmalarını sağlar ve meyvenin kalitesini yükseltir.
    Kayısıların en iyi seyreltme zamanı çekirdeğin sertleşmeye başladığı zamandır. Seyreltme sırasında küçük meyveler koparılmalı, büyük olanlar bırakılmalı ve 4-8 cm mesafe ile seyreltilmelidir.








  2. Nesrin
    Devamlı Üye





    Kay7ısı meyvesi dünyanın her yerine yayılımış olan bir meyvedir. ancak buna rağmen bu meyve en çok dünyada akdeniz ülkelerinde yetişmektedir. bunun dışında bu meyve bilindiği gibi çok lezzetli olan bir meyvedir. son olarak bu meyvenin ağacında verimi arttırmak için bilindiği gibi seyreltme yapılır yanı ya meyve toplanır yada dallar budanır.




+ Yorum Gönder