+ Yorum Gönder
Gizliyara Güncel Konu Arşivi ve Okul dersleri Forumunda Şalgam suyu çeşitleri, adana şalgamı ile ilgili bilgi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Şalgam suyu çeşitleri, adana şalgamı ile ilgili bilgi








    Şalgam suyu çeşitleri, adana şalgamı ile ilgili bilgi







  2. Asel
    Bayan Üye





    Şalgam suyu çeşitleri, adana şalgamı ile ilgili bilgi
    algamsuyueitleri.jpg

    Şalgam Turpgiller (Brassicaceae) ailesine ait bir bitki olan Şalgam bitkisinden (Brassica rape) yapılan Çukurova'ya özgü bir içecektir Kırmızı renkli, bulanık görünüşlü ve ekşimsidir Acılı ve acısız çeşitleri mevcuttur

    Şalgama acı olarak genellikle acı süs biberi turşusunun suyu kullanılır Damak tadına göre 1/3 ila 1/6 oranında şalgama katılabilir Ancak şalgam acısıyla karıştırıldıktan sonra fazla bekletilmemelidir, şalgam bozulabilir O yüzden acıyı şalgamı içmeden hemen önce katmak daha iyi olur Şalgamla beraber siyah havuç ikram edilir Mayalanma sürecine de dahil olmuş bu siyah havuçlar, şalgam suyunun içinde dururlar Bunlara tane denir, yöre aksanı sebebiyle dene dendiği bilinmektedir

    Şalgam suyu genellikle Adana'da şalgam diye ifade edilir Şalgam genellikle kebap çeşitleri ile birlikte tüketilir

    Şalgamın anavatan.ı Adana olarak bilini.r ve en çok orada tüketilirPlastik şişede tadının bozulması daha kolay olduğu için genelde cam şişelerde tercih edilir.

    İnsan sağlığı için pek çok faydaları vardır.

    İştahı açar,
    Laktik asit içerir, sindirimi kolaylaştırır.
    B grubu vitaminleri içerir, sinirleri yatıştırır.
    Mide ve karaciğere faydalıdır,
    Kalsiyum, potasyum ve demir içerir, kemik ve dişleri kuvvetlendirir.
    Afrodizyak özelliği vardır.
    100 gramında 20 kalori olan şalgam, A–B–C vitamini içerirKalp, damar ve göz sağlığı için faydalıdır.




+ Yorum Gönder


adana şalgam suyu,  adana şalgamı,  adana şalgamı hakkında bilgi,  adana şalgam,  salgam adana