+ Yorum Gönder
Sağlık Merkezi ve Sağlık - Genel Konular Forumunda Vitiligo hastası ne yemeli Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Vitiligo hastası ne yemeli








    vitiligo hastası ne yemeli kısaca







  2. Muhammed
    Özel Üye





    Vitligo Hastaları Nasıl Beslenmelidirler ?


    Vitiligo hastaları sebze, (havuç gibi, yeşil yaprakları, ıspanak, lahana, Brüksel lahanası vb) meyve, tahıllar, fındık, zeytin, soya fasulyesi vs yemelidir

    Sebzeler -
    Vitiligo hastaları aşağıdaki sebze yemelidir. Bu tür sebze özellikleri aşağıda verilmiştir:

    Havuç: Havuç antioksidan özellik içeren, ağız ve akciğer kanserinin önlenmesinde A vitamini kaynağı zenginleştirmeye ve yardımcı olur.

    Ispanak: Bu yapraklı sebze demir büyük bir kaynak içeren, yardımcı olur kan seviyesi hasar kan damarları olabilir başka hastalıkların azaltılması. Fotokimyasal özelliği ıspanak nedeniyle güneş ışınlarının cilt korunmasında yardımcı olur.

    Yeşil yapraklı sebzeler: Yeşil yapraklılar iki önemli besleyici faktörler kalsiyum ve demir zenginleştirir vardır. Kalsiyum diş ve kemik güçlü ve demir hemoglobin yapımı onun rol oynar onun rol oynar. Yapraklı sebzeler üzerinde kilo gelmek ve yüksek tansiyon ve kalp hastalıkları önlemek için ideal bir kaynaktır.

    Domates: Domates karotenoidler arasında en güçlü antioksidan likopen içerir. Bunlar C vitamini zengin bir kaynak düşünüyor

    Lahana: Bağırsaklar sağlıklı kalmaya yardımcı olur, ve kolon kanseri koruma sağlar lifleri, C vitamini büyük kaynağı ile lahana.

    Sarımsak: Antibakteriyel özelliğinden dolayı Sarımsak bakteriyel veya mantar mikroplardan güvenli olması için yardımcı olur. Bu vitamin ve magnezyum mükemmel bir kaynağıdır.

    Hangi meyveleri tüketmelisiniz?
    Vitiligo hastalarında, elma, şeftali gibi meyveler, yemeli, kayısı vb Meyve farklı besin, magnezyum, folik asit, vitamin, kalsiyum, mineraller, sağlıklı bir yaşam verir sadece bu phytonutrients, aynı zamanda toksinlerin temizlenmesinde yardımcı olur içerir.


    Diğer Gıdalar:
    Diğer önemli vitiligo gıda aşağıdakilere oluşmaktadır:
    Tahıllar: onlar vücut için gerekli besin sağlamak çünkü Taneleri önemlidir. Bu vücudun orta menzil PH bakımında yardımcı olur. Tahıllar ayrıca vitaminler oluşur edilir, antioksidan özelliği nedeniyle bu serbest radikallerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.
    Miso: Bu B12 vitamini bir vejetaryen kaynağıdır.
    Fındık: ceviz, brezilya fıstığı, badem bir vitiligo hasta için çok yararlı
    Zeytin yağı: Zeytinyağı sağlık için son derece etkili olduğunu E vitamini, kaynak zenginleştirici edilir. Zeytinyağı masaj yağı ve yemeklik yağ hem de kullanılan bir Akdeniz diyeti olarak kabul edilir.

    Soya fasulyesi: antioksidan vitamin iyi bir kaynağıdır A, C, E, B kompleks. Bu toksinler / radikallere karşı vücuda koruma sağlar





+ Yorum Gönder