+ Yorum Gönder
Sağlık Merkezi ve Şifalı Bitkiler Forumunda Oniki Parmak Bağırsağı Ülserinin Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gizli @ yara
    Özel Üye

    Oniki Parmak Bağırsağı Ülserinin Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler








    Oniki Parmak Bağırsağı Ülserinin Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler Geniş Bilgi

    On iki parmak bağırsağı ülserinin tedavisi için hangi şifalı bitkiler gerekli olur lütfen açıklar mısınız?

    Tanımı: Onikiparmak bağırsağında görülen yaradır. Genel olarak ülser bir doku yüzeyindeki, deri ya da mukoza altı doku-ları açıkta bırakan kronik yaradır.
    Nedenleri: Mide ülserine oranla daha sıklıkta görülen bu has-talık çeşitli faktörlerin bir araya gelmesiyle oluşur. Dolaşım ya da boşaltım yetersizliği, enfeksiyon. ısı, soğuk, kimyasal maddeler ve sinir sistemi hastalıkları, kronik gastrit, üzüntü, endişe, düzen-siz beslenme, alkol, çay. kahve gibi nedenler sıralanabilir.
    Onikiparmak bağırsağı ülseri daha çok, işadamı, doktor gi-bi, az hareketli iş dallarında rastlanır. Onikiparmak bağırsağı ül-seri, en çok erkeklerde (dört erkeğe bir kadın oranında) görülür.
    Başlıca belirtisi ağrıdır. Sağda ya da karın üst bölümünde, or-tada, kaburgaların altında hissedilir ve yemeklerden bir iki saat sonra belirir. Bu ağrıların diğer bir özelliği ise, hasta kişiyi, saba-ha karşı saat iki dolaylarında uyandırmasıdır. Herhangi bir yiye-cek yiyerek, biras süt içerek ağrıyı gidermek mümkündür. Kusma da ağrıyı yok eder ve durumun kendiliğinden iyileştiği görülebilir.
    Öneriler: Bir çay fincanı soğuk suyun içine bir çay kaşığı eğir kökü katılıp oniki saat beklendikten sonra, süzülerek, her öğünden önce ve sonra birer yudum olmak üzere günde altı yu-dum ve her seferinde bardak, sıcak suyun içinde ısıtılarak içilir.
    * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış meyan kökü katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek on iki saat boyunca soğuk bir yerde bekletilip süzülün ve öğle ve akşam yemekle-rinden sonra birer çay fincanı içilir. Bu bitkiden ilaç sanayinde de ülser ilacı olarak faydalanılmaktadır,
    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı sarısabır katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenme-sinin ardından süzülerek akşam yemeklerinden sonra bir çay fincanı içilir.
    * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış lahana yaprağı katılıp su buharlaşıp yanya inene kadar kaynatılmasının ardın-dan süzülerek öğle ve akşam yemekleıiı.den sonra birer çay fin-canı içilir.
    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı dul avrat otu katılıp on iki saat bekletildikten sonra gün içinde aralıklarla küçük yudumlar halinde içilir.
    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir tatlı kaşığı izlanda yosunu katılıp kısa bir süre demlenmesi beklen-dikten sonra, süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden yarım sa-at Önce birer çay fincanı soğuk olarak içilir.
    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı aynısefa katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenme-sinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra bi-rer çay fincanı içilir.
    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çorba kaşığı limon suyu ve bir tatlı kaşığı süzme bal katılıp günde üç öğün birer çay fincanı içilir.
    * Bir su bardağı ince kıyılmış tıbbi karakafes otu, yarımşar su bardağı yine ince kıyılmış aynısefa ve çoban değneği iyice karıştırılıp harman edildikten sonra, bir çay fincanı kaynar su-yun içine bir çay kaşığı bu bitki harmanından katılıp demlenme-si için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
    * Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ebegümeci katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu
    164 ; olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, gün-de iki kez, öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ıhlamur katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzülerek Öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kekik katı-lıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzüle-rek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
    * Bir litre suyun içine bir avuç rendelenmiş havuç katılıp su buharlaşıp yarıya inene kadar kaynatılmasının ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden soma birer çay fincanı içilir. Yarı lahana suyu ve yarı havuç suyu ile karıştırılarak da kullanılabilir.
    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzülerek Öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı nane katı-lıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzüle-rek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ayrık kökü katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen-mesinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
    * Bir miktar patates ince ince soyulduktan sonra kabuklar mikserden geçirilip temiz bir tülbentin içinde sıkılarak elde edi-lecek olan bir çay fincanı su her sabah aç karnına içilir.
    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oğul otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenme-sinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra bi-rer çay fincanı içilir.
    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı anason katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir. Bu öneri, onikipannak bağırsağı ülserinin vermiş olduğu ağnyı hafiflet-mek amacıyla faydalıdır.
    * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış ceviz yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün ya-rımşar kahve fincanı içilir. Bu önen. onikiparmak bağırsağı ül-serinin vermiş olduğu ağnyı hafifletmek amacıyla faydalıdır.
    * Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı keçisakalı (saplan) katılıp sekiz saat dinlendirildikten sonra süzülerek gün içinde aralıklarla yudumlanarak içilir. Bu öneri, onikiparmak bağırsağı ülserinin vermiş olduğu ağnyı ha-fifletmek amacıyla faydalıdır.
    * Bir litre üzüm sirkesinin içine, havanda iyice dövülmüş olan 3/4 anason katılıp kaynatılmasının ardından, süzülerek elde edilen anason posası alınıp üzerine yanm kahve fincanı yakıl-mış ve dövülmüş bir çorba kaşığı şap ilave ettikten sonra, iyice kanştırılarak temiz bir tülbentin arasına konulup söz konusu bölgenin üzerine bağlanır. Bu öneri, onikiparmak bağırsağı ül-serinin vermiş olduğu ağnyı hafifletmek amacıyla faydalıdır.
    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle-rek günde üç öğün birer çay fincanı içilir. Bu öneri, onikipar-mak bağırsağı ülserinin vermiş olduğu ağrıyı hafifletmek ama-cıyla faydalıdır.
    * Bir adet iri baş soğan mikser yardımıyla sıkıldıktan sonra elde edilen suyu bir kahve fincanı suyun içine bir çay kaşığı ka-tılarak içilir. Bu öneri, onikiparmak bağırsağı ülserinin vermiş olduğu ağnyı hafifletmek amacıyla faydalıdır.
    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı gül hatmi katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik-ten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir. Bu öneri, onikiparmak bağırsağı ülserinin vermiş olduğu ağnyı ha-fifletmek amacıyla faydalıdır.
    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı tarçın katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle-rek günde üç öğün birer çay fincanı içilir. Bu öneri, onikipar-mak bağırsağı ülserinin vernıiş olduğu ağnyı hafifletmek ama-cıyla faydalıdır








  2. Harbikız
    Devamlı Üye





    Onikiparmak Bağırsağı Ülseri hakkında bilgiler


    Ülserinin Tedavisi.jpg

    İncebağırsağın 25 santimetre kadar olan ilk bölümüne onikiparmak bağırsağı denir. C harfi görünümündedir. Onikiparmak bağırsağında meydana gelen ülsere tıp dilinde duodenum ülseri denir. Tedavi eidlmeyen gastrit, fazla asit, sinir bozukluğu, düzensiz hayat, gürültü, fazla miktarda sigara, çay, kahve ve alkol kullanmak, safra kesesi veya karaciğer yetersizliği, kalp hastalıkları, hormon dengesizliği, dengeli bir şekilde beslenememe, çok sıcak veya çok soğuk yiyecekler, haddinden fazla et, hamur işleri veya baharatlı yiyecekler ve bazı ilaçlar; onikiparmak bağırsağında ülserin meydana gelmesine yardımcı olur. Hasta, mide ekşimesi ve ağzına ekşi su gelmesinden şikayet eder. Ayrıca dili paslı, rengi solgundur, baş dönmesi ve fazla terleme de görülür. Midesinin üstüne basılınca, ağrı hisseder. Yemeklerden sonra da göğse doğru yayılan bir ağrı belirir. Bu belirtiler, ilk bahar ve sonbahar aylarında daha da artar. Tedavi için yapılacak ilk iş, hastalığı doğuran nedenleri ortadan kaldırmak, yemekleri az, fakat sık sık yemek, istirahat etmek ve üzüntüden uzak yaşamaya gayret etmektir. Ayrıca aşağıdaki reçete de uygulanır.
    Tedavi için gerekli malzeme : Limon suyu, bal.
    Hazırlanışı : Bir çay bardağı sıcak suya 3 çorba kaşığı limon suyu ve 1 tatlı kaşığı süzme bal konur. İyice karıştırıldıktan sonra içilir. Aynı işlem günde 3 kere tekrarlanır.




  3. Fatma
    Administrator
    Ülser hayatınızı zehir etmeye tek başına yeter, hiçbir şeyi gönlünüzce ne yiyebilirsiniz nede içebilirsiniz. Bırakın yemeyi içmeyi azıcık bir soğuk bile alsanız veya baş ağrısı için bir ağrı kesici bile içseniz. Mideniz bunun hesabını en az on gün sorar.




+ Yorum Gönder


oniki parmak bağırsağı yarası ve bitkisel tedavisi,  oniki parmak ülseri bitkisel tedavi,  bağırsak ülserine ne iyi gelir,  bağırsak ülserine iyi gelen bitkiler,  12 parmak bağırsağı ülseri tedavisi,  ince bağırsak ülseri bitkisel tedavi