+ Yorum Gönder
Sağlık Merkezi ve Şifalı Bitkiler Forumunda Keçiboynuzu Faydaları, Keçiboynuzu Tıbbi Etkileri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Keçiboynuzu Faydaları, Keçiboynuzu Tıbbi Etkileri








    Keçiboynuzu hakkında bilgi

    Lütfen arkadaşlar sizlerden ricam bana keçiboynuzu hakkında kısa bir bilgi verebilir misiniz?

    ke-iboynuzu-hakk-nda-bilgi.jpg


    ■Keçiboynuzu Latince Adı : Ceratonia siliqua

    Keçiboynuzu - Ceratonia siliqua
    Keçiboynuzu, 5-10 metre boyunda, kışın yapraklarını dökmeyen, sürekli yeşil olan, yaz aylarında yeşil renkli çiçekler açan, siyah boynuz şeklinde meyvelere sahip bir ağaçtır. Yaprakları genellikle sert ve koyu yeşil olup genellikle sıcak bölgelerde, ılıman iklimlerde yetişen bir bitkidir.









    ■Keçiboynuzunun İçindeki Maddeler (Etken Maddeler) ve İçeriği
    Keçiboynuzu çeşitli şekerler, A, B, E vitaminleri, karbonhidratlar, yağ, trigosol, selüloz, kalsiyum, potasyum, fosfor, tanen ve azotlu bileşikler içermektedir.

    ■Keçiboynuzunun Halk Arasındaki Adı (Diğer İsimleri)
    Harnup, ballıbaba, carob, kaluş, carobe, meluk, ballıboynuz adıyla da bilinir.

    ■Keçiboynuzunun Faydaları (Yararları) ve Tıbbi Etkileri
    Keçiboynuzunun balgam söktürücü gücü, öksürüğü kesici etkisi, bronşit, nefes darlığı ve astıma karşı olan tedavi edici gücü çok fazladır. Keçiboynuzu, akciğer kanserini büyük ölçüde önleme gücüne sahip olduğu gibi mide ve bağırsak hastalıklarına da iyi gelir. Osteoporoz (kemik erimesi) rahatsızlığı olan kişilerin kalsiyum ihtiyaçlarının karşılanmasında çok iyi bir destekleyicidir. Kemik ve zeka gelişimi için tüketilmesi faydalı olan keçiboynuzu, şişmanlatıcı etkisi ve kan yapması özellikleri için de kullanılabilir. Özellikle iktidarsızlık sorunu çeken erkeklerin keçiboynuzu tüketilmesi önerilir.

    Nefes darılığı, bronşit, astım tedavileri için keçiboynuzu pekmezi yenir. Keçiboynuzu pekmezi faydalarına tansiyonu dengelemesi ve kandaki yağ oranını düzene sokarak kolesterolün düşmesine yardımcı olması da sayılabilir. Kalp rahatsızlıkları için de tüketilen keçiboynuzu pekmezi, bağırsak, karaciğer ve akciğer gibi organların hastalıklarını önler. Ayrıca bağırsak kurdu, bağırsak parazitlerinin düşürülmesinde de tüketilebilen keçiboynuzu pekmezi anemi (kansızlık) hastalığına karşı da kullanılır. Prostat tedavisi için de keçiboynuzu tüketilmesi fayda sağlar.

    Fıtık tedavisi için her gün 100 gr. keçiboynuzu dövülüp yenir.

    İshale karşı keçiboynuzunun kuru yaprakları veya dal kabuklarının 50 gramı 1 lt. suda kaynatılır ve günde 4 bardak içilirse fayda sağlar.

    Kısırlık tedavisinde ve sperm arttırıcı olarak keçiboynuzu kürü kullanılır.

    Nefes darlığı, astım ve bronşit tedavileri için keçiboynuzu çayı iki günde bir bardak tüketilmesi tavsiye edilir.

    ■Keçiboynuzu Nasıl Kullanılır?

    Keçiboynuzu
    Keçiboynuzunun meyvesinden, yapraklarından, çekirdeklerinden yararlanılabilir. Keçiboynuzu yapraklarıyla ve dallarıyla keçiboynuzu çayı elde edilebilir. Keçiboynuzu meyveleri ise taze ve kuru olarak tüketilir. Keçiboynuzu çekirdeği ise lapa haline getirilerek çıbanlar, basur, vücuttaki yaralar ve şişkinlikler için kullanılır.

    ■ Keçiboyunuzu Çayı Nasıl Hazırlanır?
    Keçiboynuzu çayı hazırlamak için 8 adet keçiboynuzu seçilerek iyice yıkanır. Keçiboynuzları küçük parçalara bölünerek 15 dk. kaynatılmış olan suyun içine atılır. Bu şekilde 10 dk. kaynatıldıktan sonra keçiboynuzu çayı servise hazırdır.

    ■ Keçiboyunuzu Kürü Nasıl Hazırlanır?
    Bir lt. su yarım saat kaynatılır ve içine 15 adet keçiboynuzu atılır. Keçiboynuzlarıyla birlikte su 7-8 dk. daha kaynatılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra keçiboynuzları çıkarılır ve hazırlanan suyun yarısı sabah yarısı akşam olmak üzere içilir. Keçiboynuzu kürü 7 gün boyunca uygulanır, daha sonra bir ay boyunca sadece sabahları veya sadece akşamları içilir.

    ■ Keçiboyunuzu Pekmezi Nasıl Hazırlanır?

    Keçiboynuzu Pekmezi
    Keçiboynuzu pekmezi için 1 kg keçiboynuzu tencereye konur ve üzerine keçiboynuzunu geçecek kadar su eklenir. Keçiboynuzları yumuşayıncaya kadar 1 saate yakın bir süre keçiboynuzlarıyla su haşlanır. Haşlanan ve yumuşayan keçiboynuzları elek veya tülbent yardımıyla püre haline getirilir. Daha sonra tencereye 1 kg şeker, limon ve keçiboynuzlarının püreleri konur, 30 dk. kadar bu karışım koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Daha sonra soğumaya bırakılır. Keçiboynuzu pekmezi servise hazırdır.



    ■ Herhangi Bir Hastalığımız Olmadan Keçiboynuzunu Hastalıkları Önlemek İçin Nasıl Kullanabiliriz?
    Keçiboynuzu çayı, keçiboynuzu pekmezi şeklinde tüketilebilen ve ayrıca taze olarak da yenilebilen keçiboynuzu, günlük hayatta kolaylıkla ulaşılabilir ve tüketilebilir. Ayrıca genel olarak nefes darlığı, astım, bronşit gibi hastalıkların tedavisi için de kullanılan keçiboynuzunun haftada birkaç gün tüketilmesi tavsiye edilir.

    ■Keçiboynuzunun Zararları Veya Yan Etkileri
    Herhangi bir yan etkisi yoktur, fakat aşırı keçiboynuzu tüketilmesi önerilmez.








  2. AYPARE
    Devamlı Üye





    Keçiboynuzu, Akdeniz İkliminin Hüküm sürdüğü bölgeler de doğal bir şekilde yetişen ve meyveleri yenen ağaç formunda olan bir bitki türüdür. Maki türünde ağaçları ile uzun ömürlüdür. Keçiboynuzu genellikle öksürük için yapılan ilaçlar da kullanılır.




  3. Gizliyara
    FoRuMaciL Security
    Keçiboynuzu :
    Olgun meyveleri gıda olarak kullanılır. Kuru meyvelerin temizlenmiş unu bilhassa süt
    çocuklarının mide ve barsak bozukluklarında kullanılır. Ayrıca göğsü yumuşatır ve
    balgam söker. Sigara tiryakileri için faydalıdır.




+ Yorum Gönder


keçi boynuzu,  keçiboynuzu,  incir yaprağı faydaları,  keçi boynuzunun yan etkileri,  keçiboynuzu pekmezinin yan etkileri