+ Yorum Gönder
Sağlık Merkezi ve Şifalı Bitkiler Forumunda Kabak Çekirdeği Nasıl Yenir Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Leyla
    Devamlı Üye

    Kabak Çekirdeği Nasıl Yenir








    Kabak Çekirdeği hakkında bilgi

    Arkadaşlar lütfen hemen bana kabak çekirdeği ile ilgili bir kaç bilgi verir misiniz?

    Kabak Çekirdeği Nasıl Yenir hakkında bilgi1.jpg

    Kabak çekirdeği genellikle kavrulmuş olarak tüketilmektedir. Ancak kabak çekirdeğinin bu şekilde yenilmesi prostat ve idrar kesesi sorunlarında beklenen faydayı yapamamasına neden olur. Isıya hassas bileşenlerinin bozunmasına neden olabileceği için kabak çekirdeğinin kavurmadan yenmesi gerekir.

    Kabak çekirdeği ilaç yapımında da kullanılıyor…

    Sağlık sektöründe geniş kullanım alanına sahiptir. Sağlıkta da özellikle ilaç yapımında kullanılmaktadır.Zararları Kabak çekirdeği günde bir avuçtan fazla yenildiğinde yüzünüzde sivilcelenme ve yağlanma yapabilir.

    Kabak çekirdeğinin kabuğu da yararlı …

    Çekirdeğin kabuğu demir bakımından zengin; 30 gramında 4 mg civarında demir var. Bir fikir vermesi bakımından demir bakımından zenginleştirilmiş tahıl ürünleri ile karşılaştırdığımızda, bu tahıl ürünlerinin 30 gramında 7 mg civarında demir bulunuyor. Yani yemeyip attığımız kabukları, para verip aldığımız bir ürüne yakın demir taşıyor; ilginç değil mi?

    Yapılan çalışmada, 20-37 yaşları arasında sekiz sağlıklı bayana dört hafta boyunca her gün 30’ar gram demir bakımından zenginleştirilmiş tahıl ürünü ve çekirdek kabuğu veriliyor.

    Deneye başlandığında ve regli döneminin 20’inci gününde kan örnekleri alınıyor ve demir analizleri yapılıyor (retikülosit sayımı, hemoglobin, hematokrit, serum ferritin, total demir-bağlama kapasitesi, transferin ve transferin doygunluk yüzdesi). Deney başlangıcı ve sonrasında kan demir değerleri arasında belirgin faklılaşma görülüyor. Tabii çalışmanın esas hedef grup olan hamile kadınlarda ve genç çocuklarda ve daha uzun süreli olarak tekrarlanması gerekiyor.

    Bilhassa zenginleştirilmiş demir ürünlerinin temin edilmesinde güçlükle karşılaşılan köy gibi yerlerde hamilelikte ve adolesanlarda demir desteği olarak yararlanılması bana çok akılcı geliyor.

    Yapılan çalışmalarda, kabak çekirdeğinin yağı alındıktan sonra kalan protein kısmının deney hayvanlarında protein yetmezliğine bağlı şikayetleri giderdiği, karaciğerde toksinlerin yol açtığı hasarı onardığı ve vücudun antioksidan kapasitesini yükselttiği gösterilmiştir.

    Bir başka deneysel çalışmada ise, kabak çekirdeği yağının kalbin ve böbreklerin antioksidan kapasitesini artırdığı ve dört haftalık uygulama ile yüksek tansiyonlu sıçanlarda tansiyon düşürücü ilaçlarının daha etkili olmasını sağladığı bildiriliyor.

    Kabak çekirdeği yağının antioksidan özelliklerinin incelendiği bir deneysel çalışmada ise romatizma hastalarında iltihap giderici ilaçla (indometasin) birlikte verildiğinde, ilacın karaciğer üzerindeki olumsuz etkilerini önlediği tespit edilmiş.

    Peki ya kavrulunca?

    Kabak çekirdeği genellikle kavrularak tüketilmektedir. İstenen aromayı sağlayabilmek için kavurma işleminin uygulanması gerekiyor. Kavurma işlemi sırasında çekirdeğin bileşiminde ne gibi değişiklikler olmaktadır? Yapılan çalışmalar kavrulurken kabak çekirdeği içerisindeki uçucu bileşenlerin oranlarının değiştiğini, bilhassa lipit oksidasyonuna bağlı parçalanma ürünlerinin ortaya çıktığını gösteriyor.

    Kavrulmuş kabak çekirdeğine lezzeti kazandıran bileşikler olan alkillenmiş pirazinler ve 2-asetilpirolün oluşması için kavurma işleminin en az 90 derecede yapılması gerekiyor. Kavrulma sırasında uçucu olmayan bileşenlerde de değişim görülüyor. Yapılan çalışmada ilginç olarak, vitamin E ve fitosterol içeriğinde bir miktar artış gösterdiği bildiriliyor. Ama bu kavrulma sırasında uçucu bileşenlerin ve nemin uzaklaştırılmasına bağlı olarak gözlenen oransal bir değişiklik. Fazla kavrulursa oksidasyona dayanıksız olan linoleik asit gibi yağ bileşenlerinin kaybı söz konusu olabilir.

    Tuzlamadan Yemelisiniz …

    Kabak çekirdeğinin dört hafta süre ile sıçan ve kobaylara uygulanması ile böbrek, karaciğer ve kan değerlerinde herhangi bir olumsuz değişime yol açmadığı gözlenmiş.

    Sanırım kabak çekirdeğini kavurmadan, tuzlamadan ve kabuklarını çıkarmadan tümüyle kullanmak en doğrusu.

    ‘Neden kavurmadan kullanılması gerekiyor’ diye sorarsanız, protein, amino asit gibi ısıya hassas bileşenlerinin bozunmasına yol açmamak için

    ‘Neden tuzlamadan yenmeli’ diye sorarsanız da tuzun fazlasının zararlı olduğunu artık herkes biliyor; vücutta su tutulmasına (ödem) yol açıyor, tansiyonu yükseltiyor. O halde, bu haliyle (kavrulmadan, tuzlanmadan ve ayıklanmadan) eğlencelik olarak keyifle yemenin bir yolunu bulmalı!

    Tenya, Solucan, Kurt Öldürücü Olarak; Yaklaşık 300 gr.kavrulmamış Kabak çekirdeği sabah
    ,
    karına yenir. (İçine az kavun, karpuz, çok az şeftali çekirdeği de karıştırılabilir.)

    Ya da; bu çekirdekler öğütülüp suda bekletilir. Süt rengini alan bu
    ,
    sudan sabah aç karına içilir. 3 saat yemek yenmez., az ekmekle sarımsak yenebilir. 3 saat sonra İngiliz tuzu suda eritilip içilir. İngiliz tuzu yerine hint yağı, mağnezyum calcini ya da kuvvetli sinameki çayı sıcak olarak içilir. İshal olunur. Bir saat sonra yemek yenir.

    Başka bir terkip; Elma ve kabak çekirdekleri beraber ezilip kaynatılır. Sabahları süzülüp suyu içilir.Bir-iki saat hiçbir şey yenmez. Tedaviye bir hafta devam edilir.

    Not: Bu önerilere hamile bayanların kullanması sakıncalıdır








  2. Zarafet
    Üye





    Kabak çekirdeği yağı toksinlerin etkisini azaltır. Göz çevresine sürüldüğünde kırışık oluşmasını ve göz altı torbalarını engeller. Yanlız cilt tipi yağlı olanlar kullanılması tavsiye edilmiyor. Kabak çekirdeği yağı yağlı ciltlerde sivilcelere neden oluyor.




  3. Fatma
    Administrator
    Kabak çekirdeği prostat büyümesini engeller. Kabak çekirdeğinden elde edilen yağ yaraların iyleşmesini de etkili olur.




  4. Ziyaretçi
    Kabak cekırdeğını balla sotup yemekmi faydalı soymadan pırostat için cıiyapamıyor hasta

  5. Fatma
    Administrator
    Kabak cekırdeğını balla sotup yemekmi faydalı soymadan pırostat için cıiyapamıyor hasta
    Normal çerez gibi yenilmesi yeterlidir.

+ Yorum Gönder


kabak çekirdeği nasıl yenmeli,  kabak çekirdeği nasıl yenir,  kabak çekirdeği nasil yenmeli,  kabak çekirdeği nasıl kavrulur,  kabak çekirdeği nasıl tüketilmeli,  kabak çekirdeği