+ Yorum Gönder
Sağlık Merkezi ve Şifalı Bitkiler Forumunda Böbrek Rahatsızlıkları Için Bitkisel Tedavi Yolları Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbikız
    Devamlı Üye

    Böbrek Rahatsızlıkları Için Bitkisel Tedavi Yolları








    Böbrek rahatsızlıkları için bitkisel tedavi yolları kısaca

    SARIMSAK: 10 gr sarımsak iyice ezilir, üzerine 10 gr ılık su konur, 24 saat bekletilir, bezle süzülür, günde 3 defa 20-30 damla içilir. Taze yaprakları yenir.
    Veya sarımsak bitkisinde tarif edilen şekilde kullanılır.

    KIRLANGIÇ OTU: 1 bardak kaynar suya, 2-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, yemeklerden ev vel 1 bardak içilir.

    Aynı miktar 5-10 dk kaynatılarak da kullanılabilir.

    AT KUYRUĞU: 1 bardak kaynar suya, 2-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. ACI PELİN-BÜYÜK PELlN: 1 bardak kaynar suya, 1-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, balla tatlandırılır, günde 2-3 bardak içilir. Pelin otu toz haline getirilir, gün de 1-2 gr içilir.

    SU SİNİR OTU: 1 bardak suya, 1 kaşık ince kıyılmış kök, sap ko nur, 10 dk kaynatılır, 1 günde 3-4 defada içilir.

    HUŞ AĞACI: 1 bardak kaynar suya, 5-10 gr ufalanmış püskül, yaprak, tomurcuk konur, soğuyunca süzülür, günde 3-4 bardak içilir.

    CİĞER OTU: 1 bardak kaynar suya, 2 kaşık bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2 fincan içilir.

    HANIMELİ: 1 bardak kaynar su ya, 5 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde birkaç bardak içilir.

    SALATALIK: Salatalık sıkılır, suyundan günde 1-2 bardak içilir.

    KAKAO: Kakao çay gibi içilir.

    KILIÇ OTU-SARI KANTARON: 1 bardak kaynar suya, 2 gr taze veya kuru bitki konur, 10 dk bekletilip içilir.

    GEVEN ZAMKI: 1 bardak kay nar suya, 15 gr zamk konur, eritilir nişasta, şeker ve bademle yeni lir.

    KURU ÜZÜM: Kuru üzüm kara biberle yenilir (böbrek üşütme sinde).

    REYHAN ÇİÇEĞİ: 1 bardak kay nar suya, 2-4 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    REYHAN TOHUMU: 1 bardak kaynar suya, 2-4 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    1 bardak kaynar suya, 4-6 gr tohum konur, 10 dk bekletilir, gün de 2-3 bardak içilir (böbrek üşüt*mesinde).

    SABUN OTU KÖKÜ: 1 bardak suya, 12 gr kök konur, 10 dk kaynatılır, günde 2 bardak içilir.

    1 bardak kaynar suya, 10 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak içilir.

    ÇADIR UŞAĞI REÇİNESİ: Çadır uşağı reçinesinden günde 0.5- 2 gr hap halinde kullanılır. Günde 1-2 gr bir miktar bal ve arpa suyu ile içilir.

    ZEYTİNYAĞI: Bir miktar saf zeytinyağı sıcak su ile alınır.

    YAKI OTU:
    1 bardak kaynar su ya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.

    YAVŞAN OTU:
    Yavşan otu toz haline getirilir, sabah aç karna 2 kaşık toz keçi sütü ile içilir (böbreklerin faaliyetini hızlandırır).

    KÖK BOYA KÖKÜ:
    1 bardak kaynar suya, 6 gr bitki kökü konur, 10 dk bekletilip içilir. Kökler toz haline getirilir, günde 2-5 gr içilir.

    AVAKADO YAPRAĞI:
    2 kilo su ya, 1 avuç yaprak konur, 20 dk kaynatılır, aç karna 2 bardak, öğlen, akşam ve gece yatarken 2'şer bardak.

    3 kilo suya, 100 gr yaprak konur, yarıya ininceye kadar kaynatılır, 1 günde tüketilir.

    HİND KOKASI: Hind kokası tohumları toz haline getirilir, 4 gr mı sıcak su ile içilir (böbrek tu*tukluklarında).








  2. CAVİDAN
    Devamlı Üye





    Böbrekler vücuttaki bir çok toksinin beden dışına atılmasını sağlayan bir organdır. Böbrek hastalıklarının çoğu bilinenin aksine son derece sinsi ve ağrısız seyreder. İdrar yollarında akımın engellenmesi iltihaplanması dışında böbrek hastalıklarında ağrı sık görülmez.




+ Yorum Gönder