+ Yorum Gönder
Sağlık Merkezi ve Şifalı Bitkiler Forumunda Bağırsak Kurtları Için Bitkisel Tarifler Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbikız
    Devamlı Üye

    Bağırsak Kurtları Için Bitkisel Tarifler








    Bağırsak kurtları için bitkisel tarifler kısa bilgi

    SARIMSAK: 100 gr sarımsak iyi ce ezilir, 100 gr su veya süte azar azar karıştırılır, soğuyunca süzülür, elde edilen mayi ile 2 defa lavman yapılır.
    ba-rsak-kurtlar-.jpg
    baş sarımsak su ile ezilir, elde edilen mayi ile lavman yapılır.

    baş sarımsak 1 bardak suda 20 dk kaynatılır, 40 gr zeytinyağı ila ve edilir. Lavman yapılır.

    LİMON ÇEKİRDEĞİ: Limonun taze çekirdekleri ezilir, şekerle ye-dirilir (çocuklarda).

    ZEYTİNYAĞI: 50-60 gr zeytin yağı içerisine 1 limon sıkılır, saat başı 1 çay kaşığı içilir.

    ÇlLEK: Aç karna çilek yenilir, öğleye kadar başka bir şey yenmez.

    ŞEFTALİ: Şeftali yaprakları veya çekirdeği kaynatılır, ezilir, lapa halinde çocuğun karnı üzerine konulur.

    CEVİZ KABUĞU: Cevizin yeşil kabuğu çiğnenilir. Kantaron, kabak çekirdeği, kekik, lahana tohumu, kereviz tohumu, çörekotu, tere tohumu haşlanıp içilir.

    ANDIZ KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. 10 dk kaynatmak sureti ile de kullanılabilir.

    KAVAK AĞACI KABUĞU:
    1 bardak kaynar suya, 10 gr kabuk konur, 10 dk bekletilip içilir.

    DENİZ YAVŞANI: 1 bardak kay nar suya, 4-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içi lir.

    Çiçekler toz haline getirilir, 10 gr, 100 gr balla macun yapılır günde 2 defa 10 gr yenilir 2-3 gün devam edilir sonra bir müshil içilir.

    ŞEFTALİ YAPRAĞI:
    Taze şeftali yaprakları ezilir, lapa halinde çocukların göbeği üzerine konulur.

    ŞİMŞİR YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 6-12 gr yaprak veya kök kabuğu konur, 10-15 dk kaynatılır, yemeklerden önce 1 bardak içilir.

    TARHUN: 1 bardak kaynar suya, 4 gr taze veya kuru bitki konur, 10 dk bekletilir, günde birkaç bardak içilir.

    ZEYTİN YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 10 gr yaprak veya gövde kabuğu konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    KOKAR AĞAÇ KABUĞU: 1 bardak kaynar suya, 4 gr kabuk konur, 10 dk bekletilir, 1 günde tüketilir.

    Kabuk veya yapraklar toz haline getirilir, günde 1 gr içilir (doktor kontrolünde).

    DUVAR SARMAŞIĞI:
    1 bardak kaynar suya, 2 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, 1 günde tüketilir.

    KARA TOPALAK: 1 bardak kay nar suya, 4 gr yumru konur, 10 dk bekletilip içilir. Taze yumrular yenilir.

    ACI AĞAÇ: 1 kilo suya, 5 gr acı ağaç yongası konur, 4 saat bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    ZEYTİNYAĞI: Bir miktar saf zeytinyağı sıcak su ile içilir.

    YOSUN:
    1 bardak suya, 10-15 gr yosun 10 gr misk otu konur, 10 dk kaynatılır, elde edilen su ile çocuklara lavman yapılır. Veya şurubundan sabah aç karna 1 kaşık içirilir 3-4 gün devam edilir.

    YABANİ SEMİZOTU:
    Yabani semizotu sıkılır, suyundan 80 gr içilir.

    YER KESTANESİ: Yer kestanesinin tohumlarından günde 8 gr kaynatılıp içilir.

    ASPlR (YÜNLÜ ASPİR): 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    SU YONCASI: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Toz haline getirilir, günde 2-3 gr içilir.

    TERE-SU TERESİ: Taze bitki sı kılır, suyundan günde 1 bardak içilir.

    1 bardak kaynar suya, 7-8 gr taze bitki konur, 10 dk bekletilir, gün de 3 bardak içilir.

    Tere tohumundan toz halinde günde 3 gr şeker veya balla yeni lir.

    TAVŞANCIL OTU: 1 bardak kay nar suya, 5 gr kök, yaprak veya tohum konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir. biberiye: 1 bardak kaynar su ya, 10 gr biberiye konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Biberiye toz haline getirilir, gün de 3 defa 1-4 gr içilir.

    BAL: Bal sütle eritilir, kahvaltı dan 1-2 saat önce içilir.

    Sabahları aç karna 1 kaşık bal yenilir, 2 saat sonra 1 kaşık daha yenilir 2 saat sonra sürgün için hintyağı veya başka bir sürgün verici alınır (solucan düşürücü olarak).

    HAVUÇ SUYU :
    Bağırsakların parazitlerden temizlenmesi için sık sık havuç suyu içilmelidir ye meklerden evvel rendelenmiş ha vuç yenir 1 hafta devam edilir (şeritleri düşürür). çavdar: Çavdar kaynatılır, su yu içilir.

    ANDIZ KOZALAĞI : Andız kozalağı toz haline getirilir, balla macun yapılıp yenilir. darı (boza darısı): Darı toz haline getirilir, balla yenilir veya sütle içilir.

    EĞRELTİ KÖKÜ ERKEK : 1 kilo suya, 15-50 gr bitki konur, 5 dk kaynatılır, süzülür, yarıya inince ye kadar tekrar kaynatılır, bu su sabah aç karna 1 defada içilir iç tikten 1 saat sonra müshil içilir. Yağlı müshiller içilmez (hintyağı ve emsali) gibi 15-30 gr ingiliz tuzu (sodyum sülfat) 40 gr suda eritilip içilir (doktor kontrolünde kullanılır) şeritleri düşürür, solu canları düşürmez. Taze kökler ezilir, 12-15 gr'mı bal ile karıştırılıp yenilebilir.

    FELFELEK TOHUMU: Felfelek tohumu toz haline getirilir, gün de 2-4 gr içilir.

    HAVACIVA KÖKÜ: Havacıva kökü, tere tohumu ile kaynatılıp içilir.

    KAVUN ÇEKİRDEĞİ: 1 kilo su ya, 100 gr kavun çekirdeği konur, yarıya ininceye kadar kaynatılır, süzülür, 1 defada içilir.

    YABANİ DOMUZ DİKENİ: 1 bardak suya, 4-10 gr kök konur, 10 dk kaynatılır, yatarken 1 fincan içilir.

    BESBAYE KÖKÜ: 1 bardak suya, 4-10 gr kök konur, 10 dk kaynatılır, 5-10 dk bekletilir, balla tatlandırılır, günde 1 bardak içilir.

    SU SARIMSAĞI:
    1 bardak kay nar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    BOSTAN BOZAN: 1 bardak kay nar suya, 5 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3 defa 1 kaşık içilir.

    TÜYLÜ KISA MAHMUT OTU: 1 bardak kaynar suya, 2 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    KALKAN OTU:
    Kalkan otu tohumları toz haline getirilir, gün de 4 gr içilir.

    KABAK (HELVACI KABAĞI):
    50 gr helvacı kabağı çekirdeği şekerle toz haline getirilir, sabah aç karna yenilir öğle üzeri bir müshil içilir ilaç içileceği günü akşamı yemek yenilmez (şeritleri dökücü).

    NANE:
    Taze nane yenilir üzerine üzüm hoşafı içilir.








  2. Zarafet
    Üye





    Kıl kurtları: 1 santimetre kadar uzunlukta, kısa iplik parçaları şeklinde kurtlardır. Anüs çevresinde kaşıntılara sebep olurlar. Çoğunlukla çocuklarda bulunurlar. Bağırsak parazitleri buluşıcıdır evde birinde varsa diğerlerine bulaşma riski vardır. Evde yaşayanların tamamı tedavi olması gerekiyor.




  3. Fatma
    Administrator
    Bağırsak kurtları insanın kilo kaybına neden olur, özellikle çocuklarda olursa en kısa zaman doktora göstermeniz lazım




+ Yorum Gönder