+ Yorum Gönder
Sağlık Merkezi ve Şifalı Bitkiler Forumunda Zeytin ile ilgili kısa bilgiler Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Zeytin ile ilgili kısa bilgiler








    Arkadaşlar sizlerden ricam bana hemen zeytin ile ilgili bir kaç bilgi verir misiniz?







  2. FERAY
    Devamlı Üye





    Zeytin hakkında kısa bilgiler

    Zeytin besin değeri çok yüksek bir yiyecektir.
    Aslında bir meyvadır ve cinsine göre şekli rengi değişir. Koyu kahverengi siyah kül rengi koyu yeşil ya da koyu mor olabilir. Aynı zamanda yumurta şeklinde ya da yuvarlak da olabilir.

    Zeytin ağacı sadece hafif eşya yapımında kullanılır. Bir sene ürün veren dal ikinci sene tekrar ürün vermez yani iki sene üst üste ürün vermediğini söyleyebiliriz. Unutulmaması gereken en önemli özelliklerden biri zeytinin çekirdeği ne kadar küçük olursa cinsinin o kadar kaliteli ve üstün olduğudur.


    1Zeytin.jpg

    100 gram zeytin 170 kcal kazandırır bizlere. Ayrıca zeytinin bir adedi 076 protein %14 yağ % 8.5 karbonhidrat içerir.
    Türleri

    Yeşil Zeytin: Sonbahar aylarında yeşil taneler renk atmaya başladığında toplanırlar. Temizlenip boylarına göre ayrıldıktan sonra büyük havuzlarda acılığı gitsin diye sudkostik eriyiği ile yıkanır. Ardından havuzdaki zeytinler temiz su ile 3-4 defa yıkanır ve fıçılara doldurularak üzerlerine dökülen tuzlu salamura suyu ile 2-25 ay bekletilirler.

    Siyah Zeytin: Dünyada en çok Türkiye ve Yunanistan’dan çıkar. İki türlü hazırlanır. Suda salamura ve kuru salamura. Zeytinler kalın tuz ile birlikte bir fıçıya dizilir ve üzerlerine su koyularak kapağı kapatılır. 30 gün kadar bekletilir. Bu Suda Salamuradır. Kuru Salamura ise zeytinlerin kalın tuzla beraber küfelere dizilerek 15 gün bekletilmesi ile yapılır.





  3. Fatma
    Administrator
    Zeytin ülkemizde hem marmara hemde egede yetişiyor. Zeytin kahvaltı sofraların vazgeçilmzidir. Zeytinden elde edilen yağsa hem sıcak yemeklerin hemde soğuk yemeklerin vazgeçilmezidir.




+ Yorum Gönder