+ Yorum Gönder
Sağlık Merkezi ve Şifalı Bitkiler Forumunda Dizanteri için bitkisel tarifler Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbikız
    Devamlı Üye

    Dizanteri için bitkisel tarifler








    Dizanteri için bitkisel tarifler kısaca

    KlŞNlŞ: Kişniş toz halinde gün de 10 gr kadarı aynı miktar kekikle yenilir.

    DİŞ BUDAK AĞACI KABUĞU: 1 bardak suya, 4-6 gr kabuk konur, 10 dk kaynatılır, günde 2 bardak içilir.

    KISACIK MAHMUD OTU: 1 bardak kaynar suya, 2 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    MEŞE KABUĞU: Meşe kabuğu toz haline getirilir, günde birkaç defa 0,5 gr hap halinde alınır.

    Meşe kabukları kavrulur, toz haline getirilir, kahve gibi pişirilip içilir.

    1 bardak kaynar suya, 6-12 gr kabuk konur, 10 dk bekletilir, süzülüp içilir.

    Meşe yaprakları da aynı maksatla kullanılır.

    GEYİK DlLl: 1 bardak kaynar suya, 6-12 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, balla tatlandırılır, gün de 1-2 bardak içilir.

    KOKAR AĞAÇ KABUĞU: 1 bardak kaynar suya, 4 gr kabuk ko nur, 10 dk bekletilir, 1 günde tüketilir.

    Kabuk veya yapraklar toz haline getirilir, günde 1 gr içilir (doktor kontrolünde).

    TIBBI HEVHULMA:
    1 bardak kaynar suya, 25 gr yaprak konur, soğuyunca yudum yudum içilir.

    (Aynı zamanda tifüste de faydalı dır)

    BİR YILLIK PELİN: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bar dak içilir.

    ÇOBAN ÜZÜMÜ YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 10 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    AMBER KABUĞU: Amber kabuğu toz haline getirilir, aynı miktarda yabani yasemin tozu ile karıştırılır, gece yatarken 0,30 gr içilir.

    1 bardak kaynar suya, 10 gr ka buk konur, 10 dk bekletilir, gün de 3 bardak içilir.

    Aynı maksatla taze meyvelerin den yenilebilir.

    BALLI BABA ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya, 4 gr çiçek konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    YUMURTA: Sirke kaynatılır, üzerine yumurta kırılıp pişirilir.

    Üzerine kuru nane ekilir, karna bağlanır.

    2 yumurta kırılır, iyice çarpılır, üzerine 1 limon sıkılır, az bir miktar tuz konup içilir, günde 3 defa tekrarlanır. 2 gün 4 yumur ta, 3 gün 2 yumurta hazırlanıp içilir.

    SU: Su kaynatılıp soğutulmuş su içilmelidir.

    YAPIŞKAN OTU: 1 bardak kay nar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    TAVŞANCIL OTU:
    1 bardak kay nar suya, 5 gr kök, yaprak veya tohum konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.

    TAVUS KUŞU: Tavus kuşunun ödü içildiğinde müzmin dizanteriyi tedavi eder.

    TUZLU SU: Hastaya gün boyu tuzlu su içirilmelidir, başka bir şey yedirilmemelidir. Bu şekilde hastalık 1 günde geçer.

    KUŞBURNU: 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı kuşburnu toz halinde konur, 10 dk bekletilir, aç karna içilir.

    CİVANPERÇEMI: 1 bardak kay nar suya, 5-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, aç karna 1 bardak içilir. 8-10 gün devam edilir. Kanamayı durdurur, ağrıyı keser.

    ALIÇ: 1 kilo suya, 100 gr alıç ve ya yemişen konur, 1 gece bekletilir, 10 dk kaynatılır, soğuyunca süzülür, bu su 1 günde 3 defada içilir. 8-10 gün devam edilir. (Amipli dizanteride faydalıdır).

    KAOLEN: Dizanteride bağırsak florasını düzeltmek için kullanılır. 1 bardak suda 4 gr eritilip içi lir.

    GÜVERCİN KÖKÜ:
    1 bardak kaynar suya, 4-10 gr kök konur, 5-10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

    Bitki toz haline getirilir, günde birkaç defa 0,5-1 gr hap halinde alınır.

    MUŞMULA: 500 gr suya, 100 gr parçalanmış meyve konur, 15 dk kaynatılır, soğuduktan sonra süzülür, şekerle tatlandırılır, günde 2 bardak içilir.

    Çekirdeği çıkarılmış ham meyve ler ezilir, süt veya şekerle karıştırılır, marmelat yapılır, günde 100-200 gr yenilir.

    İPEKA KÖKÜ:
    l bardak suya, 2 gr ipeka kökü konur, 15 dk kaynatılır, saatte 1 çorba kaşığı ol*mak üzere 3 gün içilir, ilk gün kusma ve ishal yaparsa da sonra dan düzelir. (Amipli dizanteri de).

    FRENK İNCİRİ: Frenk inciri yaprakları toz haline getirilir, 4 gr içilir. (Tıbbın aciz kaldığı nokta da frenk inciri kullanılmalıdır).








  2. CAVİDAN
    Devamlı Üye





    Dizanteri salgınları yaz aylarında çıkar. Denize dökülen lağımlardan karışan basillerle plajlarda hastalığı almak mümkündür. Bunun yanında tüketilen gıdalarda dizanterinin bulaşma ihtimalini yükseltir.




+ Yorum Gönder