+ Yorum Gönder
Her Telden Eğitim Konuları ve Soru Cevap Konuları Forumunda Kuzu tandır nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Kuzu tandır nasıl yapılır








    Kuzu tandır nasıl yapılır?







  2. GALUS
    Devamlı Üye





    Kuzu tandır yapılışı

    Kuzu tandır tarifi malzemeleri
    ■2 tane kuzu kol
    ■120 gram tereyağı
    ■10 tane arpacık soğanı
    ■2 tane defne yaprağı
    ■Tane karabiber, tuz

    Kuzu Tandır Tarifi

    Kuzu Tandır Tarifi için geniş bir tavada tereyağının yarısını eritin ve kuzu kolun bir tanesini arkalı önlü hafif kızartın. Diğer kuzu kol için de kalan tereyağı ile aynı işlemi uygulayın. 6 kişilik kuzu tandır yeterli ise malzemelerin yarısını kullanabilirsiniz. Kuzu tandır yapılışının devamını tek kuzu kol yapıyormuş gibi anlatacağım. Eğer siz 2 tane kuzu kol kullanacaksanız, iki ayrı tencerede aynı işlemi uygulayabilirsiniz.

    Hafif kızarttığınız kuzu kolu tencereye alın. Arpacık soğanları, defne yaprağını, karabiber ve tuzu ekleyin. Malzemelerin üzerini yaklaşık 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyip, kısık ateşte 160 dakika civarı, etleri ara ara kontrol ederek iyice yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra malzemeleri tencereden alın ve fırın kabına aktarın. Üzerini folyo ile örtün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Kuzu Tandır Tarifi hazır. Sıcak servis yapmayı ihmal etmeyin. Afiyet olsun.




+ Yorum Gönder