+ Yorum Gönder
Öğrenci odası ve Soru (lar) ile Cevap (lar) Forumunda Minerallerle ilgili 5 test sorusu ve cevapları Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Minerallerle ilgili 5 test sorusu ve cevapları








    minerallerle ilgili 5 test sorusu ve cevapları







  2. Ayşe
    Yeni Üye





    minerallerle ilgili 5 test sorusu ve cevapları

    Minerallerle İlgili Test Soruları hücre - bileşikler - mineraller - vitaminler - biyoloji test soruları - biyoloji testi soru ve cevapları
    S-1) Bir DNA molekülünde bir zincirdeki nükleotid dizilişi T-T-C-G-A-T-C olduğuna göre diğer zincirdeki nükleotit dizilişi aşağıda verilenlerden hangisi gibi olmalıdır?


    A) A-A-G-C-A-A-G


    B) A-A-C-G-T-T-G


    C) A-A-G-C-T-A-G


    D) T-T-C-G-A-T-C


    S-2)İnsanda cinsiyet oluşumunu X ve Y kromozomları belirler. Buna göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


    A)XX taşıyan zigot dişiyi oluşturur.


    B)XY taşıyan zigot erkeği oluşturur


    C)Renk körlüğü sadece dişilerde görülür.


    D)Y kromozomu mutasyona uğrarsa hastalık erkeklerde görülür


    S-3)Aşağıdakilerden hangisi asitlerin ortak özelliği değildir?


    A)Tümünün seyreltik çözeltilerinin tadı ekşidir


    B) Metallerle birleşince H2 gazı verirler


    C) Tüm asitlerin yapısında H vardır.


    D) Kırmızı turnusolu maviye çevirirler


    S-4) Aşağıdakilerden hangisi apolar yapılı bir bileşiktir?


    A)H2 B)NO2 C)H2O D)NH3


    S-5) Zıt yükü iki iyonun birbirini çekmesi sonucu oluşan bağa ne ad verilir?


    A)İyonik bağ B)Kovalent bağ C)Epik bağ D)Sıkı bağ


    S-6) Aşağıdakilerden hangisi organik bileşik değildir?


    A) Yağ B) Su C) Vitamin D) Protein


    S-7) Bitkiler güneş enerjisini kimyasal enerjiye dönüştürerek ihtiyaç duyduğunda kullanabilmek için depolar. Kimyasal enerjinin depolanabilmesi için yapılan organik molekül aşağıdakilerden hangisidir?


    A) Fosfat B)ADP D) Glikoz D)ATP


    S-8) I.Solunum II.Fotosentez III.Fermantasyon


    Yukarıdaki olayların hangilerinde oksijen kullanılmaz?


    A)Yalnız I B) II ve III C) I-II D) Yalnız III


    S-9)E vitamini aşağıdaki besinlerden hangisinde bulunur?


    A)Karaciğer B)Yumurta C)Süt D)Balık


    S-10)



    I. K maddesi ele kayganlık veriyor


    II.L maddesi çinkoya (Zn) etki ederek Hidrojen gazı açığa çıkarıyor


    III. K ve L maddesi birleşerek M maddesini oluşturuyor


    Buna göre K,L,M sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?


    A) baz asit tuz B) tuz baz asit C) asit baz tuz D) baz tuz asit


    CEVAPLAR:



    1-C 2-C 3-D 4-A 5-A 6-B 7-D 8-B 9-D 10-A




+ Yorum Gönder