+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda aşure tarifi ve yapımı Tatlı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. wody
    Devamlı Üye

    aşure tarifi ve yapımı Tatlı Tarifi








    aşure tarifi ve yapımı

    Malzeme

    - 15 bardak su
    - 1/2 bardak nohut
    - 1/2 bardak kuru fasulye
    - 3 çorba kaşığı kuru üzüm
    - 3 çorba kaşığı çam fıstığı
    - 3 bardak şeker
    - 3 incir
    - 6 kayısı

    Hazırlanışı


    <!-- Tarif Baslangic -->Bir gece önceden buğday, nohut, fasulye ve kuru üzümü ayrı ayrı kaplarda ıslatın.

    Aşure yapılacağında, buğdayı 15 bardak suya koyup, ağır ateşte, iyice ezik ve yumuşak bir hal alana kadar 5 saat süreyle pişirin.

    Ayrı kaplarda nohut ve fasulyeyi de pişirin. Buğday koyulaşınca, toz şeker, süzülmüş nohut ve fasulyeyi de ilave edin.

    Birkaç taşım kaynattıktan sonra, çam fıstığı, kuru üzüm, küçük doğranmış incir ve kayısıları katın. Birkaç kez karıştırıp, ateşten alın.

    Servis kaselerine bölün. Üzerine çekilmiş ceviz, badem, şam fıstığı, üzüm ve narla süsleyin.

    NOT: Aşuredeki buğdayın 5 saat ve iyice ezik şekilde pişirilmesinin nedeni; buğdayın içindeki nişastanın ortaya çıkması ve jölemsi yapının oluşması içindir. Aksi takdirde yapı istenilen kıvamda olmadığı için arzu edilmeyen buğday kokusu açığa çıkacaktır.

    Afiyet olsun

    aşure tarifi,aşure yapımı, aşure günü








  2. 1NT1KAM
    Devamlı Üye





    aşurenin kokusuna dahi katlanamaıyorum hiç mi hiç sevmiyorum !!! afiyet olsun sevenlerE




+ Yorum Gönder