+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Reçelli Milföyler Tatlı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. NAZLI
    Bayan Üye

    Reçelli Milföyler Tatlı Tarifi








    Reçelli Milföyler Tatlı Tarifi


    MALZEMELER

    6 adet milföy hamuru

    1 paket vanilyalı puding

    2,5 su bardağı süt

    250 gr reçel (arzuya göre hangi reçel tercih edilirse)

    pudra şekeri



    HAZIRLANIŞI

    Milföy hamurlarının her parçasını 2 kareye bölün Fırın tepsisine yerleştirin Fırını 220° ısıda ısıtın ve ardından hamurları altın sarısı renk alana kadar pişirin Fırından çıkarınca soğutun Bu arada pudingi süt ile pişirin Hamurları sandviç ekmeği gibi enlemesine ikiye bölün ve içlerine puding doldurun Hemen ardından da hangi reçel tercih ediliyorsa ondan her sandviçin arasına birer çay kaşığı reçel koyun en son olarak da üzerlerine bol pudra şekeri serpin



    Afiyet Olsun !







  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    PSİ TURTASI Malzemeler
    TART HAMURU İÇİN
    2 su bardağı un
    Yarım su bardağı
    pudra şekeri
    250 gr tereyağı
    ÜZERİ İÇİN
    100 gr tereyağı
    Çeyrek bardak toz şeker
    1 çorba kaşığı süt
    1 çorba kaşığı vanilya
    5 1 su bardağı iri kırılmış fındık
    1 su bardağı doğranmış kiraz şekerlemesi

    TEPSİ TURTASI TARİFİBir sos pişirme tenceresine iç malzemesini koyarak 5 dakika pişirin. Malzemeyi tart hamurunun üzerine orantılı serin. Fırında 20 dakika tart pişinceye kadar tutun. Fırınınızı 200 °C ısıtın. 18x28 cm ebatlanndaki bir fırın tepsisinin altına, yağlı kağıdı iki ucu dışarıda kalacak şekilde düzgün olarak serin. Hamur için malzemeyi bir kapta yoğurun, buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Bir merdane yardımıyla hamuru tepsinin büyüklüğünde açarak üzerine serin. Yağlı kağıtların ucundan gergin bir şekilde tutarak tartı tepsiden alın. 5x5 cm ebatlarında dilimleyerek servis yapın. Kiraz şekerlemesini pastanelerden bulabileceğiniz gibi, bu tartı karemelalı cevizle de hazırlayabilirisniz.




+ Yorum Gönder