+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Çikolata Parçalı Espressolu Dondurma yapılışı Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Çikolata Parçalı Espressolu Dondurma yapılışı








    Çikolata Parçalı Espressolu Dondurma nasıl yapılır
    Çikolata Parçalı Espressolu Dondurma yapımı
    Çikolata Parçalı Espressolu Dondurma tarifi


    dondurma.jpg



    için Malzemeler :

    2 su bardağından biraz daha az (375 ml) tam yağlı süt
    2 su bardağından biraz daha az (375 ml) sıvı krema
    1 su bardağından biraz fazla (250 ml) pişirilmiş espresso
    4 büyük yumurta sarısı
    125 gr toz şeker
    155 gr bitter çikolata

    Çikolata Parçalı Espressolu Dondurma

    Hazırlanışı:

    Büyük bir kapta süt, 250 ml (bir bardaktan biraz fazla) krema ve espresso karıştırılır. Orta ateşte, hafif katılaşmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika yavaş yavaş kaynama derecesinin hafif altında pişirilir. Ancak kesinlikle tamamen kaynamamalı. Eğer kaynarsa, ocaktan alın ve karıştırarak soğumasını sağlayın ve tekrar kısık ateşe koyun.
    Bu arada, yumurta sarıları, şeker ve kremanın kalanını pürüzsüz olana kadar çırpın.
    Süt ile hazırlanan karışımı ateşten alın. Yarım su bardağından biraz daha fazlasını (125ml) yumurta ile hazırladığınız karışıma katın ve iyice birleşene kadar çırpın. Bu karışımı bir kaba koyun ve ağır ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli olarak karıştırın. Yine bu karışımı da kaynatmamaya dikkat edin. Yaklaşık 4-6 dakika sonra karışıma batırdığınız yahta kaşığın arka yüzünü parmağınızla çizdiğinizde temiz bir iz kalıyorsa pişirme işlemi yeterlidir. Daha sonra bu karışımı ince bir süzgeçten geçirerek bir tasa süzün.
    Bu tası yarısı buz ve su ile dolu daha büyük bir tasın içine koyun ve soğuyana kadar karıştırın. Daha sonra bu tercihen bir strec film ya da plastik bir kapakla karışımın yüzeyene değecek şekilde kaplayın ve en az 4 saat buzlukta dondurun. Bu süre içinde yarım saatte bir buzluktan alıp iyice karıştırın ve tekrar buzluğa koyun. Dondurma kıvamına gelince çikolata parçalarını ekleyin ve iyice karıştırın. Dondurmaya uygun bir saklama kabına koyarak servis yapmadan önce en az 3 saat en fazla 3 gün dondurun.








  2. Meryem
    Bayan Üye





    çikolata dondurma ve bir kahve aroması inanılmaz bir bileşim daha iyisi ne olabilirki üstelik evde yapılmasıda inanılmaz eğlenceli ve sağlıklı




+ Yorum Gönder