+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Aşure neden yapılır , Aşure nasıl yapılır , Aşure malzemeleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Aşure neden yapılır , Aşure nasıl yapılır , Aşure malzemeleri








    Aşure neden yapılır , Aşure nasıl yapılır , Aşure malzemeleri

    asure malzemeleri.jpg

    MALZEMELER;
    1/2 kg buğday
    1 çay fincanı pirinç
    200 gr kuru ceviz
    200 gr kuru fasulye
    100 gr pilav fıstığı
    200 gr nohut
    1 kg toz şeker
    4 adet limon
    200 gr fındık
    50 gr kuş üzümü

    HAZIRLANIŞI
    Pirinç ve buğdayı ayıklanıp yıkayın. Tencereye koyup, üzerini üç-dört parmak aşacak kadar su ilave edin, tencerenin kapağını kapatmadan, ateşe koyun. Kanştırarak beş dakika pişirip, ateşten alın. Üzerine de sıkıca bir bez örtüp sıcak bir yerde, bir gece bekletin. Nohut ve fasulyeleri de yumuşayıncaya dek haşlayın. Bekleyip kabarmış olan pirinç ve buğdayları biraz sıcak su ilavesiyle ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın. Dibinin tutmamasına özen gösterin, sürekli tahta bir kaşıkla karıştırın. Bir süre sonra altını biraz kısıp, kabuklan soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın. Ağır ateşte pişmeye devam ederken, karıştıra karıştıra bir kg şekeri de ilave edin. Ateşten almaya yakın limonları da rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın. Son olarak, arzunuza göre ateşten almadan bir fincan gül suyunu ilave edebilirsiniz. Soğumadan kaselere koyup kaldırın. Fındık ve cevizi kavrup çekin, biraz pilav fıstığını kavurun, kuş üzümünü de ayıklanıp hafifçe çevrin. Bunları ayrı ayrı kaplarla, servis yaparken aşurenin üzerine serpmek için sunabilirsiniz. Ayrıca aşurenin içine kuru bakla, incir, kayısı, kestane gibi malzemeler de koyabilirsiniz.







  2. Meryem
    Bayan Üye





    aşure hem dini hemde milli bir tatlımız sayılır çünkü yeri başkadır ayrıca çok sevilir ve tarifi çok zengin olduğundan çok sağlıklıdır




+ Yorum Gönder