+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda İftar için Revani Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    İftar için Revani Nasıl Yapılır








    İftar için Revani Nasıl Yapılır

    Oktay Usta'dan Nefis Revani Tarifi

    Malzemeler:

    4 Yumurta
    1 Su B. Toz Şeker
    1 Su B. İrmik
    2 Çorba K. Tereyağı
    1 Pk. Vanilya
    1 Pk. Kabartma Tozu
    1 Su B. Un


    Üzeri İçin:

    1 Su B. Hindista Cevizi
    1 Çorba K. Kakao
    Kaymak


    Şerbeti İçin:

    4 Su B. Su
    3,5 Su B. Toz Şeker
    Yarım Limon




    Hazırlanışı:

    İlk olarak şerbet malzemelerini tencereye koyup 10-12 dakika pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Yumura ve toz şekeri karıştırma kabına alıp mikser ile çırpıyoruz.

    Erimiş tereyağı, irmik, vanilya, kabartma tozu ve un katıp biraz daha karıştırdıktan sonra yağlanmış borcama döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

    Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbetini döküp çekene kadar dinlendiriyoruz. Çember kalıpla revaniden yuvarlaklar kesip servis tabağına alıyoruz. Revaninin artan kısımlarına hindistan cevizi ve kakao döküp karıştırıyoruz.

    Çemberdeki revaninin üzerine koyup bastırıyoruz. Çemberleri çıkartıyoruz. Kaymak ve yeşil fıstık ile süsleyip servis ediyoruz.







  2. Meryem
    Bayan Üye





    revani çok eski şerbetli tatlılarımızdandır özellikle ramazan aylarında iftar sofralarını süsler çok lezzetli bir tatlıdır tabi kalorisi biraz fazla




+ Yorum Gönder