+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Ayva Reçeli nasıl yapılır , ayva reçeli tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Ayva Reçeli nasıl yapılır , ayva reçeli tarifleri








    Ayva Reçeli nasıl yapılır , ayva reçeli tarifleri


    Malzemeler
    1.5 kg ayva
    5 su bardağı su
    1.5 kg toz şeker
    2 çorba kaşığı limon suyu

    Hazırlanışı
    Ayvaların kabuklarını soyup kalın delikli bir rendeyle çekirdek yatakları bozulmayacak şekilde rendeleyin.

    Ayvaları suya koyup 5 -6 dakika kadar haşlayın.
    Sonra toz şekeri katın ve karıştırarak eritin.
    Şeker eridikten sonra orta ateşte koyulaşıncaya dek kaynatın .
    Reçel kıvamını bulduğunda iki çorba kaşığı limon suyunu katıp biraz karıştırın.
    Bir taşım kaynatıldıktan sonra tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın.
    Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin.


    Afiyet olsun.







  2. Harbi @ kız
    Bayan Üye





    Ayva Reçeli-1


    Malzemeler
    1kg ayva
    1kg şeker
    1adet limon

    Hazırlanışı
    Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın ve rendeleyin.
    Tencereye koyun şekeri karıştırın.

    Önce kısık ateşte ardından normal ateşte ayvaları kaynatın.
    Ocaktan alırken limonu sıkın ve soğumaya bırakın.




  3. Harbi @ kız
    Bayan Üye
    Ayva Reçeli-2

    Malzemeler
    2 kg. ayva
    2 kg. toz şeker
    15 lt. su

    10 karanfil
    1 adet limon suyu

    Hazırlanışı
    Ayvaların kabuklarını soyun; sonra rendeleyin.
    Tencereye suyu alın; buraya rendelenmiş ayvaları ilave edin.
    Ayvanın çekirdeklerini de içine katın.
    Ayvaları ilk önce su ile beraber kaynamaya bırakın.
    Ayvalar haşlanınca tencereye şeker ilave edin.
    Üzerine karanfili ilave edin ve pişirmeye devam edin.




  4. Harbi @ kız
    Bayan Üye
    Ayva Reçeli-3

    Malzemeler
    1.5 kg ayva
    1.5 kg şeker
    6 su bardağı su
    2 çorba kaşığı limon suyu

    Hazırlanışı
    Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün çekirdekerini ve çekirdek yatağını çıkarın.
    Ayvaları yarım santim genişliğinde parçalara doğrayın.
    Bir tencereye altı su bardağı su koyup ayvaları bu tencereye atın.
    Ayvalar yumuşayıncaya dek haşlayın.
    Sonra şekeri katın ve karıştırarak şekeri eritin.
    Reçelin şurubu koyulaşıncaya dek tenceredekileri kaynatın.
    Şurup kıvamını bulduğunda iki çorba kaşığı limon suyunu katıp biraz karıştırın.

    Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın.
    Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin.

  5. Merve Altıok
    Devamlı Üye
    ayva reçeli yapanlara tadı ve kokusu güzel olsun diye küçük bi püf nokta reçeli ateşe bıraktıktan sonra 5-6 tane karanfili ince ve temiz bir tülbente sararak tencereye kaynamakta olan reçelin içine koyuyoruz. Ayvalar pişene kadar içinde bırakıyoruz piştikten sonra da içinden alıyoruz böylelikle reçelimizin hem tadı hemde kokusu annelerimizinki kadar güzel oluyor

+ Yorum Gönder