+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Resimli Haşhaşlı Revani Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Resimli Haşhaşlı Revani Tarifi








    Değişik Resimli Haşhaşlı Revani Tarifi







  2. Ebru
    Devamlı Üye







    Haşhaşlı Revani Tarifi

    malzemeler

    ■3 tane yumurta
    ■1 su bardağı toz şeker
    ■1 su bardağı süt
    ■1 su bardağı sıvı yağ
    ■1 su bardağı irmik
    ■1 su bardağı haşhaş
    ■1.5 su bardağı un
    ■1 paket vanilya
    ■1 paket kabartma tozu

    Şerbet malzemeleri;

    ■2 su bardağı şeker
    ■2 su bardağı su

    hashasli-revani.jpg

    Üstü için;

    ■Krem şanti

    Haşhaşlı Revani Tarifi


    Haşhaşlı Revani Tarifi için önce kek malzemeleri sırayla eklenerek çırpılır. İlk olarak yumurta ve şeker, ardından da diğer malzemeler. Çırptığınız kek malzemelerini yağladığınız borcama ya da kek kalıbına dökün. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirilir. Kekinizin pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol edin. Kekinizi pişirirken siz de şerbet malzemelerini bir tencereye alın ve 10 dakika kaynatın. Kek pişene kadar soğumaya bırakın
    Krem şantinizi bir çay bardağı su veya süt ile çırpıp buzdolabında bekletin. Kek piştiğinde fırından alın ve biraz soğutun. Kekiniz ılıkken üzerine soğuk şerbeti her tarafına eşit gezdirin. 1 saat kadar bu şekilde oda sıcaklığında bekletin. Ardından üzerine hazırladığınız krem şantiyi yayın ve arzuya göre hindistan cevizi serpin. Haşhaşlı revanileri kare kare keserek ve üzerini meyve dilimi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Haşhaşlı Revani Tarifi hazır. Afiyet olsun.





+ Yorum Gönder


haşhaşlı irmik tatlısı,  haşhaşlı pasta