+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Baklava Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gizliyara
    FoRuMaciL Security

    Baklava Nasıl Yapılır








    Baklava Nasıl Yapılır?

    baklava-nas-l-yap-l-r.jpg



    Baklava ve benzeri yufka esaslı tatlıların yapımında en önemli husus, hamurun hazırlanması ve açılmasıdır.
    Yufka ne kadar ince açılırsa, baklava damağa o kadar hoş gelir. Evlerde yapılan baklavalarda yufkaların sigara kâğıdı inceliğinde açılması idealdir.


    baklava.jpg


    İhtiyacımız olan Malzeme..

    Hazırlanmış olan yufkalar,
    600 gr. öğütülmüş ceviz içi,
    500 gr. erimiş tereyağı (el yakmayacak sıcaklıkta).
    Şerbet için
    1 kg. toz şeker,
    1000 gr. su,
    Yarım limonun suyu.

    Yapılışı
    Hazırlanmış yufkaları tezgâha üst üste serin. Bunun tam ortasına tepsinizi kalıp gibi kapatın. Tepsinin dışında kalan kısımlar kesip iki el büyüklüğünde parçalara ayırın.
    Tepsi boyutunda kesilmiş yufkaları ince oklavaya tek tek sarın.
    Tepsi içini hafif yağlayın. Tabanına oklavaya sarılmış yufkaların iki tanesini düzgünce serin. Sonra kesilen kenar yufkalardan, üç kat oluşturacak kadar, tepsinin içini tamamen kaplayacak şekilde atın.

    Bu yufka katlarının üzerine ceviz içini serpin. Kenar yufkalardan üç kat daha atın. Üzerine yine ceviz içi serpin. Bu işlemi iki kez daha tekrarlayın.
    Daha sonra oklavaya sarılı diğer yufkaları, tek tek, aralarına ılık yağ serpiştirerek ve her katın arasına (son üç kat hariç) ceviz içi serperek, tepsiye çarşaf gibi üst üste döşeyin.

    Tepsinin dışına taşan yufkaların kenarlarını bıçak ile düzeltin. Yufkaların yüzeyini bozmamaya dikkat ederek, keskin bir bıçak ile, baklavayı dilimleyin.
    Erimiş yağı, tepside kuru yer kalmayacak şekilde gezdirerek dökün.
    Tepsiyi 200 derecedeki fırına sürün; 40-45 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarınca, soğutmadan hazırladığınız şerbeti verin. Şerbeti çekmesini ve soğumasını bekleyin.







  2. Muhammed
    Özel Üye





    Baklava, özellikle TÜRK toplumunda önemli bir yer edinmiş hamur işi tatlıdır. İnce ince açılan yufkaların arasına, bulunduğu bölgeye göre ceviz, fıstık vs. dökülerek yapılan bir tatlıdır. Özellikle Ramazan Bayramında ve Kurban Bayramında misafirlere en çok ikram edilen ürünlerden birtanesidir.
    Baklava.jpg





+ Yorum Gönder