+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Çilekli Tart tarifi Tatlı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Yıldızçiçeği
    Yeni Üye

    Çilekli Tart tarifi Tatlı Tarifi








    Çilekli Tart tarifi Tatlı Tarifi

    Malzemeler;

    Hamuru;

    # 1 1/4 bardak un
    # 1/2 bardak tereyağı (küp küp doğranmış)
    # 1/3 bardak şeker
    # 1/4 çay kaşığı tuz

    Kreması;

    # 1/5 bardak süt
    # 1 kahve fincanı un
    # 1 kahve fincanı şeker
    # 1/2 paket krem şanti

    Orijinal Krema;
    # 227 gr. krem peynir (az yağlı)
    # 1/4 bardak şeker
    # Eğer isterseniz çilekler için 1/4 bardak çekirdeksiz jelatin

    Ve Çilek..

    Hazırlanışı;


    1. Un, tuz, şeker ve tereyağını mutfak robotuna koyun ve nemli kırıntımsı bir hale gelene kadar robotta yoğurun (yaklaşık 1 dakika).
    2. Hamuru alıp 20cm'lik kelepçeli bir kalıba düzgünce yayın. Kenarlarını 1,5 cm civarında yükseltin. Hamurun yüzeyinin dümdüz olmasına dikkat edin.
    3. Yaklaşık 15 dakika buzlukta dondurun.
    4. Donduktan sonra buzluktan çıkarıp bir çatalla hamurun kenarları hariç her yerine iğne ucu büyüklüğünde delikler açın.
    5. 200 derece ısıtılmış fırına verin. Arada bir takip edin eğer kabarmaya başlarsa bir kaşığın tersiyle hafifçe düzleştirin.
    6. Çok az kızardıktan sonra fırından çıkartın. Benimki gibi olmasın daha beyaz olmasını tavsiye ediyorum. Tarife göre 200 derece fırında 25 veya 30 dakika pişirin.

    Kreması;

    7. Krem şanti dışındaki bütün malzemeyi bir tavaya koyup muhallebi gibi pişirin.
    8. Pişen muhallebiyle beraber toz krem şantiyi iyice çırpın. İsterseniz labne peynir koyabilirsiniz.

    Orijinal Kreması;

    9. Peynir ve şekeri pürüzsüz hale gelene kadar iyice çırpın. Tarta dökün.
    10. Jelatin kullanacaksanız; jelatini eritin, bir fırçayla çileklere sürün.

    11. Kremasını tartın içine dökün. Düzleştirin. Bir saat buzdolabında bekletin.
    12. Çileklerini dizip altı saat daha buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz (Çileklerini dizmeye kenarlardan başlayın böylece kremanın taşmasını önlemiş olursunuz).







  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    İKOLATALI EKLER Malzemeler
    3 adet yumurta
    1 bardak su
    100 gr margarin
    1 su bardağı un
    1 çorba kaşığı toz şeker
    1 tutam tuz
    KREMASI İÇİN
    2 adet yumurta
    Yarım su bardağı toz şeker
    1 çay bardağı un
    1.5 su bardağı süt
    1 çay kaşığı vanilya
    Yarım limon kabuğu rendesi
    1 çorba kaşığı kakao
    ÜZERİ İÇİN
    100 gr bitter çikolata
    1 çorba kaşığı margarin
    1 çorba kaşığı süt
    ÇİKOLATALI EKLER TARİFİ
    Ele yapışacak kıvamdaki hamuru, geniş uç takılı krema torbasına doldurarak, az yağlı fırın tepsisine uzun şeritler halinde sıkın ya da kaşık yardımıyla şekillendirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırını kapatın ve 30-40 dakika kapağını açmadan hamuru dinlendirin. Su ve yağı bir tencerede ateşe koyarak şeker ve tuzu ilave ederek kaynatın. Kaynamaya başlayınca unu ekleyip, 5-10 dakika pişirip, ateşten alın. Hamur ılınınca yumurtaları teker, teker kırın ve karıştırın. Kreması için; bir tenceye süt hariç tüm krema malzemesini koyup, karıştırın. Sütü azar ilave ederek pişirin. Fırından çıkardığınız eklerleri enlemesine keserek, kremayla doldurun. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Parlaklık için margarin ekleyip, pastanın üzerine dökün. Soğuduktan sonra servis edin.




+ Yorum Gönder


çilekli tart tarifi,  tart tarifleri,  çilekli tatlı tarifleri