+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Muzlu, karamelli çikolatalı dondurma Tatlı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. DereeN
    Devamlı Üye

    Muzlu, karamelli çikolatalı dondurma Tatlı Tarifi








    Muzlu, karamelli çikolatalı dondurma


    Hazırlama süresi 30 dakika
    6 kişilik
    346 kalori
    Malzemeler:

    75 gram şeker
    180 gram siyah çikolata
    500 ml. sıvı krema
    3 adet yumurta sarısı
    250 ml. espresso
    2 yaprak jelatin
    1/2 tatlı kaşığı aromalı kahve
    20 gram pudra şekeri
    karamelli dondurma
    Hazırlanışı:
    Mus için: Çikolataları benmaride eritin. 60 ml. kremayı ısıtın. Şekeri karamelize edin. Karıştırarak, kaynattığınız kremayı ekleyin, erimiş çikolataya yedirin. Ilındıktan sonra, yumurta sarılarını katıp soğutun.
    * Soğutulmuş bir kapta, kalan kremayı çırpın ve çikolatalı karışıma ekleyip 6 kaba paylaştırın, buzdolabında bekletin.
    * Jöle için: Jelatinleri soğuk suya atın. Kahve ve şekeri sıcak suda eritip jelatini ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp buzdolabına koyun.
    * Musları 1 top dondurma ve kahve jölesiyle süsleyin.







  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    YNİR KREMALI PASTA Malzemeler
    7 çorba kaşığı margarin
    1 su bardağı toz şeker
    3 adet yumurta
    2 su bardağı un
    1,5 paket kabartma tozu
    2 su bardağı nescafeli süt
    KREMA İÇİN
    500 gr süt
    10 çorba kaşığı toz şeker
    3 çorba kaşığı buğday nişastası
    Yarım kutu labne peyniri
    2 çorba kaşığı kakao

    PEYNİR KREMALI PASTA TARİFİ
    Fırını 180 °C'de ısıtın ve keki önce yüksek, sonra orta en son düşük ısıda 30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Sütü, toz şekeri ve nişastayı ateşte sürekli karıştırarak koyu bir krema haline getirin. Biraz soğuduktan sonra içine labne peynirini kaüp mikserle iyice çırpın. 5 dakika dinlendirin. Margarini, toz şekeri ve yumurtaları köpürene dek çırpın. Kabartma tozunu katın. Unu, topaklanmaması için kanşıma tahta bir kaşıkla yedirerek dökün. Kek kalıbını yağlayıp karışımı içine dökün. Ve üzerini kağıda kaplayın. Keki enlemesine ikiye bölün ve alt kan nescafeli süde iyice ıslatın. Kremanın yarısını üzerine yayın ve diğer keki üzerine kapatıp onun da üstünü nescafe ile ıslatın. Geri kalan kremayla üzerini kapatın. Üzerini kakaoyla süsleyip buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyip, servis edin.




+ Yorum Gönder