+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Artılı Kurabiye (4 Kişilik) Tatlı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. RüzgarGülü
    Devamlı Üye

    Artılı Kurabiye (4 Kişilik) Tatlı Tarifi








    Artılı Kurabiye (4 Kişilik)

    MALZEMELER
    1 Adet Yumurta
    1/4 Su Bardağı Pudra Şekeri
    2,5 Su Bardağı Un
    200 gr.Margarin
    İçi İçin:
    6 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
    4 Adet Yumurta
    2 Çorba Kaşığı Süt
    1,5 Su Bardağı Şeker


    HAZIRLANIŞI
    Hamur için 1 adet yumurtayı,çeyrek su bardağı pudra şekerini,2.5 su bardağı unu ve oda sıcaklığında bırakılıp,küçük küpler halinde doğranmış margarini yoğurma kabında karıştırın.Malzemeler özleşene dek yoğurduktan sonra 1 saat bekletin.
    Küçük fırın kaplarına hamurdan ceviz iriliğinde kopardığınız parçaları iyice yayın.İç malzemesi için 6 su bardağı dövülmüş fındığı,4 adet yumurtayı,2 çorba kaşığı sütü ve 1.5 su bardağı şekeri karıştırın.
    Kaplara yaydığınız hamurların üzerine fındıklı karışımdan 2 çorba kaşığı koyun.En üste de hamurdan yaptığınız ince şeritleriartı şeklinde yerleştirin.Önceden ısıtılmış yüksek dereceli fırında yaklaşık 15 dk.pişirin.Soğuduktan sonra servis yapın.










  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    AMLA ÇİKOLATALI YOĞURTLU KEK Kek İçin Malzemeler
    3 su bardağı un
    1,5 tatlı kaşığı karbonat
    Çeyrek tatlı kaşığı tuz
    240 gr bitter çikolata
    4 tatlı kaşığı neskafe
    1,5 su bardağı kaynar su
    180 gr tereyağı
    2 su bardağı kahverengi tozşeker
    2 yumurta, 1,5 tatlı kaşığı vanilya, dörtte üç su bardağı yoğurt, üçte iki su bardağı damla çikolata.

    DAMLA ÇİKOLATALI KEK TARİFİ
    Fırını 155C'ye getirin. Derin bir kek kalıbını yağlayın. Geniş bir kaba unu, karbonatı ve tuzu eleyin. Çikolatayı ve kahveyi orta boy bir kaba koyun. Üzerine kaynar suyu dökün. Çikolata eriyene kadar karıştırıp ılıması için 5-10 dakika bir kenara alın. Bu arada geniş bir kapta yağı ve şekeri 3 dakika kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin, her eklemeden sonra iyice karıştırın. Vanilyayı ekleyin. Unlu karışımı azar azar ilave edin. Özleşene kadar hafifçe karıştırın. Yoğurdu ekleyin. Damla çikolataları üç seferde, her eklemeden sonra iyice karıştırarak ekleyin. Karışımı kalıba döküp ısınmış fırında 70-80 dakika pişirin. Kabın içinde 20 dakika soğutup fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın.
    Not: Tarifte de kullanılan su bardağı 200 ml'liktir.




+ Yorum Gönder