+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Erikli Kurabiye Tatlı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. RüzgarGülü
    Devamlı Üye

    Erikli Kurabiye Tatlı Tarifi








    Erikli Kurabiye


    MALZEMELER
    250 gr. Margarin
    1 Çorba Kaşığı Yoğurt
    1 Paket Kabartma Tozu
    1 Adet Limon Rendesi
    1 Kahve Fincanı Şeker
    3 Su Bardağı Un
    1 Çay Kaşığı Vanilya
    İçi İçin: 15 Adet Kırmızı Ve Olgun Erik
    Üzerine: Pudra Şekeri


    HAZIRLANIŞI
    3 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu düz bir zemine eleyerek alın.Ortasını havuz şeklinde açın.İçine 250 gr.oda sıcaklığında bırakılmış ve küp küp kesilmiş margarin,1 çorba kaşığı yoğurt,1 adet limonun rendesi,1 kahve fincanı şeker ve 1 çay kaşığı vanilyayı koyun.Malzemeleri birbiriyle iyice karıştırın.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
    Hamurdan erik büyüklüğünde parçalar koparıp,avucunuzun içinde açın.15 adet eriğin çekirdeklerini çıkarın.Elinizde şekillendirdiğiniz hamurla eriklerin üzerini iyice kaplayın.Tüm kurabiyeleri bir tepsiye yerleştirerek 150 derecelik fırında 25 dk pişirin. Fırından çıkardıktan sonra (dilerseniz) üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.











  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    PAVLOVA PASTASI Pasta İçin Malzemeler
    Pandispanya için
    1 poşet Pandispanya Un
    3 yumurta
    10 yemek kaşığı su
    1 çay bardağı öğütülmüş antep fıstığı
    Krema için
    1,5 su bardağı süt
    4 çay kaşığı nescafe
    1 paket Vanilinli Pasta Kreması
    40gr sütlü çikolata rendesi
    Üzerine 2 yemek kaşığı antep fıstığı
    PAVLOVA PASTA TARİFİ
    Pandispanya: Pandispanya unu yumurta, su ile 7-8 dakika çırpın. 1 çay bardağı antep fıstığını da ilave edip iyice karıştırın. 26 cm çapındaki kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 160C'de 35-40 dakika pişirin. Soğutup enlemesine ikiye kesin.
    Krema: Sütü ılıtın, içinde nescafeyi eritin ve buzdolabında iyice soğutun. Daha sonra bu sütle pasta kremasını 2-3 dakika çırpın. Pandispanyanın alt katının üzerine nescafeli kremadan sürün ve çikolata rendesi serpin. İkinci katı kapatın ve pastanın tamamını kremayla kaplayın. Üzerini kalan krema, antep fıstığı ve çikolata rendesi ile süsleyin.




+ Yorum Gönder