+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Gül Kadayıf Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Yıldızçiçeği
    Yeni Üye

    Gül Kadayıf








    Açıklama :
    Other:Kullanılan malzemeler üre
    N/A
    Zorluk Derecesi:
    N/A
    Kaç Kişilik
    N/A
    200 gr Margarin
    2 Adet Yufka
    250 gr Tel Kadayıf
    150 gr İri Dövülmüş Ceviz
    Tarçın
    Şerbeti için:
    4 su bardağı şeker
    3 su bardağı su
    1/4 limon
    Süslemek İçin:
    Antep Fıstığı
    Tarifin Hazırlanışı
    İlk yufkayı düz ve sert bir zemine serelim. Eritilmiş margarinin yarı*sını kaşık ucu ile yufkaya sürelim.Fırça yardımıyla yağı yufkanın her tarafına dağıtalım. Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine eşit miktarda yayalım. Üzerine tarçın serpelim.
    İri dövülmüş cevizin yarısını kadayıfın üzerine yayalım.
    Yufkayı sıkıca rulo haline getirelim.
    Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar elde edelim.
    Yuvarlak parçaları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizelim.
    Orta ısılı fırında kadayıf sarmalarını altı üstü hafifçe kıtırlaşıp, kızarana dek pişirelim.
    Kadayıf sarmalarının kızarmasını beklerken bu arada bir tencereye şekeri, suyu ve limonu ilave ederek, kaynatalım.
    Kaynadıktan sonra şerbeti ateşten alarak soğutalım. Kadayıf sarmalar kızardığında fırından çıkarıp ılıtalım. İlik şerbeti sarmaların üzerine dökelim.
    Şerbeti emen tatlıları servis tabağına alıp, dövülmüş Antep fıstıkları serpiştirerek servis yapalım.







  2. Ziyaretçi





    Kadayıf tarifi


    Kadayıf Tatlısı


    Malzemeler

    • 1 kilo tel kadayıf
    • 250 gr iç ceviz
    • 100 gr sıvıyağ
    • 100 gr tereyağı

    Şurubu:

    • 4 bardak şeker
    • 3 bardak su
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Kadayı Tatlısı Tarifi:

    1- Bir tencerede su ve şeker kaynatılıp karıştırılır. Limon suyu da ilave edilip ateşten indirilip soğumaya bırakılır.
    2- Kadayıflar çok taze ise büyük bir kağıdın içinde, elle yapışık yerleri açılarak yayılıp kurutulur. Sonra hepsini büyükçe bir tepsiye alarak eritilmiş tereyağı ile sıvıyağ dökerek elle ovalayarak yağ kadayıfın her yerine yaydırılır.
    3- Yağlanmış tepsiye kadayıfların yarısı bastıra bastıra yerleştirilir. Kadayıfların üzerine çekilmiş ceviz serpilir. Geri kalan kadayıflar da cevizlerin üzerine düzenli bir şekilde serildikten sonra elle iyice bastırılır.
    4- Kızgın fırına verilip kapağı açık olarak pişirilir. Sonra fırından çıkarıp bir tepsinin arkasına kadayıfı çevirip hemen aynı tepsinin içine kaydırılır. Bu şekilde kadayıfın altı üstüne gelmiş olur. Tekrar fırına sürülüp diğer tarafı da kızartılır.
    5- Fırından çıkarılıp üzerine şurubu dökülür.

    Not: Kadayıf tatlısının şurubu, ılıktan daha sıcak olmalıdır




+ Yorum Gönder