+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Şekerpare Tatlı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Yıldızçiçeği
    Yeni Üye

    Şekerpare Tatlı Tarifi








    Şekerpare Tatlı Tarifi

    Şekerpare Tatlı Tarifi.jpg
    Kullanılan malzemeler :
    Süre
    N/A
    Zorluk Derecesi:
    kolay
    Kaç Kişilik
    30 tane
    1. şekerpare için:
    2. 1 paket margarin, oda sıcaklığında
    3. 1 su bardağı pudra şekeri
    4. 4 yemek kaşığı irmik
    5. 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
    6. 2 yumurta
    7. 4 su bardağı un
    8. 1 paket vanilya
    9. 1 paket kabartma tozu
    10. şerbeti için:
    11. 3 su bardağı şeker
    12. 4 su bardağı su
    13. yarım limonun suyu
    14. üzerlerine:
    15. fındık içi

    Tarifin Hazırlanışı
    1. Şekerparelerin hazırlanması:
    2. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)
    3. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.180 derece 20-25 dakika şekerparelere bakıp bir 5 dakika daha frında bekletebilirsiniz
    4. Şerbetin hazırlanması:
    5. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
    6. Ateşten alıp ılıtın.
    7. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
    8. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.








  2. RüzgarGülü
    Devamlı Üye





    Şekerpare

    3 yumurta
    2/3 su bardağı sıvıyağ
    2/3 su bardağı pudra şekeri
    1 Su bardağı ince dövülmüş fındık/fıstık
    1 paket kabartma tozu
    alabildiği kadar un
    Şerbet İçin;
    5 Su bardağı şeker
    6 Su bardağı su
    Limon suyu

    Hamur için olan malzemeleri 1 yumurtanın sarısını ayırarak yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Daha sonra hamurdan cevizden büyük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayın, daha sonra yassı mekik şeklini verip çok az yağlanmış tepsiye dizin. Daha sonra üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp çatalla her tatlının üzerini boydan boya çizin. Önceden ısınmış 190 derece fırında pişirin. Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. Altını kapamaya yakın limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp altını kapamay aykın limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp altını kapatın. Fırından çıkardığınız tatlıların üzerine hazırladığınız şerbete dökün. (Tatlı da şerbette sıcak olacak) Çekince servis edebilirsiniz.




+ Yorum Gönder