+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Sarmısaklı Acı Sos - sos tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. NAZLI
    Bayan Üye

    Sarmısaklı Acı Sos - sos tarifi








    Sarmısaklı Acı Sos - sos tarifi


    Sarmısaklı Acı Sos.JPG

    MALZEMELER
    4 diş sarmısak
    2 adet acı yeşil biber
    2 adet acı kırmızı biber
    1 demet maydanoz
    50 gr toz şeker
    5 yemek kaşığı zeytinyağı
    4 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
    tuz
    yeterli miktarda su (takribi 450 ml)
    HAZIRLANIŞI
    Biberleri uzunlamasına kesip açtıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini çıkartın ardından çok ince ince doğrayın. Sarmısakları da soyduktan sonra yine çok ince kıyın. Su, sirke, şeker, tuz, sarmısaklar ve biberi 5 dakika kadar orta ateşte kaynatın, soğutun ve maydanozları da kıyıp zeytinyağı ile beraber sosa ilave edin.

    Afiyet Olsun !







  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    TAVUK KANATLARI Malzemeler
    2 adet piliç veya tavuk kanatları
    2 çorba kaşığı pul biber
    2 çorba kaşığı ketçap
    2 diş ezilmiş sarımsak
    Tuz, karabiler
    MARİNAD SOS İÇİN
    4 çorba kaşığı sıvı yağ
    Birkaç damla acısso
    1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
    TAVUK KANATLARI TARİFİ
    Marine etmek için sıvı yağ, acısso ve kırmızı toz biberi tel ile çırpıp, yoğun bir marinad sos hazırlayın. Hazırladığınız kol ve kanadan bu marinad sosta 2 saat bekletin. Tavuk kanadan kol, kanat ve parmak olarak üç parçadır. Genellikle parmak yenmez ve bu kışımın kesim esnasında anlması önerilir. Piliç kol ve kanadarını ikiye kestikten sonra bunları hazır bekletin




+ Yorum Gönder