+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Bıldırcın Kağıtta-Yemek Tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. NAZLI
    Bayan Üye

    Bıldırcın Kağıtta-Yemek Tarifleri








    Bıldırcın Kağıtta-Yemek Tarifleri


    Bıldırcın Kağıtta.jpg


    MALZEMELER

    4 kişilik

    8 adet bıldırcın

    2 çorba kaşığı tereyağı

    tuz

    bir tutam karabiber

    250 gr taze mantar

    1 bağ kıyılmış maydanoz

    ½ su bardağı et suyu

    1 adet bütün yağlı kağıt -ortadan katlanıp kalp biçiminde kesilmiş

    HAZIRLANIŞI

    Mantarı birkaç su yıkayın ve bir kaba çıkarın, piyaz doğrayın Bıldırcınları sırtlarından yarıp yassıltın, tuzlayın, biberleyin Dibi kalın bir tavaya bir kaşık tereyağını koyup kızdırın, bıldırcınları göğüslerinin üzerine tavaya yan yana koyun, hızlı ateşte üçer dakika alt üst kızartıp bir kaba çıkarın Tavaya mantarı koyup iki üç dakika sote yapıp et suyunu ilave edin 1-2 dakika ağır ağır kaynatıp ateşten alın Maydanozu ve kalan tereyağını karıştırarak ilave edin Kağıdı açıp yağlayın, kağıdın kalp biçimi bir yarısının orta kısmına bıldırcınları koyup üzerine mantarlı harcı dökün Kağıdın diğer yarısını üzerine kapatıp hava almaması için kenarlarını dikkatlice kıvıra kıvıra kapatın Büyükçe bir fırın tabağının altını yağlayın bıldırcınlı kağıdı yırtmadan servis tabağına koyun ve hızlı ateşte fırında kağıt iyice kabarıp hafif renk alıncaya kadar birkaç dakika pişirip servis edin







  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    LİMON ve FESLEĞEN SOSLU IZGARA PİLİÇ Malzemeler
    4 parça piliç göğüs eti (400 gr)
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    Yarım çay kaşığı karabiber
    Tuz
    SOSU İÇİN
    Bir demet fesleğen
    2 çorba kaşığı krema
    4 çorba kaşığı süzme yoğurt
    2 çorba kaşığı limon suyu
    2 diş sarımsak
    Tuz
    LİMON ve FESLEĞEN SOSLU IZGARA PİLİÇ TARİFİ
    Piliçleri sıvı yağa bulayıp tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Izgarayı önceden kızdırın. Ters düz ederek pişirin. Sosu hazırlamak için fesleğen, krema, süzme yoğurt, limon suyu, dövülmüş sarımsak ve tuzu (blender'a atabilirsiniz) püre haline getirin. Fesleğen soslu piliç ızgarayı, haşlanmış penne makarna ve spagetti ile servis edin. Piliç ızgaraların üzerine fesleğenli sos sürerek servis edin




+ Yorum Gönder