+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Türk Mutfağı Forumunda Kuzu kaburga dolması-Yemek Tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. NAZLI
    Bayan Üye

    Kuzu kaburga dolması-Yemek Tarifleri








    Kuzu kaburga dolması-Yemek Tarifleri


    Kuzu kaburga dolması1.jpg

    MALZEMELER

    2 su bardağı elma suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci

    3 kg kuzu kaburgası (pirzolası) bütün olarak

    Tuz ve toz karabiber



    Dolma İçi:

    1 su bardağı doğranmış kereviz başı

    1 çay bardağı doğranmış soğan

    4 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

    2 su bardağı dilimlennıiş elma

    1 çay bardağı ceviz

    1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

    1 çay kaşığı tuz

    1 çay kaşığı baharat

    HAZIRLANIŞI

    Kuzu kaburgasını kemikler yukarıya gelecek şekilde dairesel olarak düz bir tepsiye yerleştirin Üzerine tuz ve biber serpin Yanmaması için kemik uçlarını folyo ile sarın Su ilave etmeyin ve üzerini kapatmayın 200 derece fırında 30 dakika süre ile kızartın Diğer tarafta geniş bir tava içinde tereyağını eritin Kereviz ve soğanı orta ateşte pişirin Ocaktan indirin Pirinç, elma, ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karıştırın Kızarmış kaburganın içini bu malzeme ile doldurun Üzerini folyo ile kapatın ve 15 dakika daha pişirin Folyoları çıkarın ve sıcak olarak servis yapın



    8-10 Kişilik



    Her servis 676 kalori, 49 gr Protein, 34 gr Yağ, 41 gr Karbonhidrat, 2 gr Lif, 169 miligram kolesterol, ve 485 miligram sodyum içerir



    AFİYET OLSUN!







  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    NTARLI ve KREMALI PİLİÇ Malzemeler
    400 gr piliç göğüs eti
    4 çorba kaşığı tereyağı
    250 gr mantar
    1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
    4 çorba kaşığı krema
    Bir tutam dereotu
    Tuz
    MANTARLI ve KREMALI PİLİÇ TARİFİ
    Piliç etlerini ve mantarları yıkadıktan sonra kuşbaşı doğrayın. Tereyağını eriterek, kuşbaşı doğranmış piliç göğüslerini altın sarısı renk alıncaya kadar çevirin. Mantarları ilave ederek, 2 dakika kadar, yumuşayıncaya kadar sote edin. Hazırladığınız mantarlı pilice kırmızı toz biber, tuz ve kremayı ilave ederek bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın. Hazırladığınız yemeği tabağa koyduktan sonra doğranmış dereotu, bir dal nane ve makarna ile servis edin.




+ Yorum Gönder